Системи NASAMS для України: в ОПУ уточнили слова Зеленського

Читать на русском
Україна поки що не отримала зенітно-ракетних комплексів NASAMS, вони ще не прибули. Але вже отримано згоду на їхню передачу від США.
Фото: Getty Images

Україна поки що не отримала зенітно-ракетних комплексів NASAMS, вони ще не прибули до нашої країни. Але вже отримано угоду від США щодо передачі цих систем.

Про це заявив прессекретар президента Сергій Никифоров у Суспільному в понеділок, 26 вересня.

Чим воюють ЗСУ: протиповітряна оборонаНа озброєнні українських військових знаходяться два зенітно-ракетних комплекс «Бук» і С-300 ПС, а також автоматизований ЗРК «Оса».

За його словами, 25 вересня ЗМІ із посиланням на слова Зеленського повідомили, що Україна нібито вже отримала від США норвезькі ЗРК NASAMS. Але це не зовсім так.

Київ одержав згоду на передачу NASAMS, а не самі системи.

«Отримали рішення, отримали згоду, а самі NASAMS фізично ще не надійшли», - зазначив Никифоров.

Нагадаємо, напередодні ввечері президент Володимир Зеленський заявив, що Україна отримала від США зенітно-ракетні комплекси NASAMS, але для закриття всього повітряного простору від ворожих ракет їх недостатньо.

У середині вересня у Пентагоні заявили, що США планують відправити перші дві батареї зенітно-ракетних комплексів NASAMS до України протягом найближчих двох місяців, але точної дати поставок не називали.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: