США передадуть Україні до 16 пускових установок NASAMS

Читать на русском
Спершу США передадуть Україні дві батареї систем NASAMS, кожна з яких може містити до восьми пускових установок.

Спершу США передадуть Україні дві батареї систем NASAMS, кожна з яких може містити до восьми пускових установок.

Про це повідомив під час брифінгу представник командування Повітряних Сил ЗСУ Юрій Ігнат.

«Нам буде передано спочатку дві батареї. Батарея може мати до восьми пускових установок, а також командний пункт, радар, який бачитиме цілі. Батарея NASAMS – це фактично наш дивізіон, це до восьми пускових установок», – сказав він.

Чим воюють ЗСУ: протиповітряна оборонаНа озброєнні українських військових знаходяться два зенітно-ракетних комплекс «Бук» і С-300 ПС, а також автоматизований ЗРК «Оса».

Спочатку Україна отримає дві батареї, а далі необхідно буде враховувати потужності виробництва та робити всі кроки на дипломатичному фронті, аби світ допомагав Україні цими системами й надалі.

Гнат також розповів, що переговори щодо передачі Україні NASAMS почалися ще в перші дні повномасштабної війни, але рішення щодо постачання ухвалюються не швидко.

NASAMS – це пересувний зенітно-ракетний комплекс, призначений для боротьби з ракетами, літаками та іншими повітряними цілями на малих та середніх висотах.

Раніше Зеленський зазначив, що Україна поки що не отримала зенітно-ракетні комплекси NASAMS, вони ще не прибули до нашої країни. Але вже отримано угоду від США щодо передачі цих систем.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: