Стало відомо, скільки українців евакуювалися з небезпечних регіонів за місяць

Читать на русском
В Україні щодня у більш безпечні регіони центру та захід України виїжджає близько тисячі громадян.

В Україні зростають темпи евакуації населення напередодні зими. Щодня у більш безпечні регіони центру та заходу України виїжджає близько тисячі громадян.

Про це повідомляє пресслужба Мінреінтеграції.

«Потрібно пережити зиму»: Верещук попросила українських біженців не повертатися до весниУкраїнцям, які через війну залишили свої будинки та поїхали за кордон, не варто повертатися додому до весни.

«За жовтень із небезпечних регіонів, тимчасово окупованих та деокупованих територій евакуювалося близько 18 тисяч українців. Темпи евакуації напередодні зими залишаються високими. Щодня до більш безпечних регіонів центральної та західної України виїжджає близько тисячі громадян», – йдеться у повідомленні.

У відомстві нагадали, що зараз триває обов'язкова евакуація із Донецької області. Лише за місяць у безпечніші регіони України виїхало понад 5 тисяч осіб, з яких понад 700 дітей та понад 500 осіб з інвалідністю.

Загалом із Донецької області евакуювалося близько 1,1 мільйона мирних громадян, серед яких понад 131 тисяча дітей та понад 24 тисячі осіб з інвалідністю.

Водночас окупанти припинили пропускати евакуаційний транспорт із Херсонської та Запорізької областей. Майже за місяць удалося виїхати лише невеликій кількості людей.

«З Херсонської області евакуювалися понад 1,3 тисячі осіб, із Запорізької області - близько 1,4 тисячі громадян», – уточнили у відомстві.

Нагадаємо, окупанти перестали пропускати людей на виїзд у бік Запоріжжя, а також не дають людям евакуюватись із Луганщини.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: