У МінТОТ розповіли, скільки українців евакуювалися з прифронтових територій

Читать на русском
Стосовно евакуації з тимчасово окупованих територій, значно погіршується ситуація для чоловіків. Після оголошення мобілізації у рф декілька днів поспіль чоловіків практично не пропускали до України.
АрміяInform

Від початку оголошення евакуації з прифронтових територій Донецької, Херсонської та Запорізької областей виїхало понад 100 тисяч людей.

Про це віцепрем'єрка, міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук повідомляє в ефірі єдиного телемарафону.

«Якщо ми візьмемо загальне число, з прифронтових територій за серпень і вересень виїхало понад 100 тисяч людей, які евакуювалися з Херсонської, Запорізької та Донецької областей», – розповіла Верещук.

У Запорізькій області змінили правила виїзду на тимчасово окуповані територіїНа Запоріжжі змінили правила в'їзду на тимчасово окуповані території - в Василівському району розпочала роботу комендатура.

При цьому, вона не рекомендує поки повертатися у визволені населені пункти Харківщині та зробити все можливе, щоби родичі, які опинилися у Куп'янську, Ізюмі та інших деокупованих територій, знайшли можливість евакуюватись.

«Ми робимо все, щоби люди виїхали та ми готові допомагати в безпечних регіонах: забезпечити місцем проживання, харчуванням, виплатами. Люди не залишаться самі», – пояснила віцепрем'єрка.

За її словами, стосовно евакуації з тимчасово окупованих територій, значно погіршується ситуація для чоловіків. Після оголошення мобілізації у росії «декілька днів поспіль чоловіків практично не пропускали до України».

Голова МінТОТ додала, що «хто може евакуюватись — це треба робити», а якщо евакуюватися з тимчасово окупованих територій немає можливості, тоді «зробити все можливе, щоб пережити зиму, тому що зима буде важкою».

Нагадаємо, що ситуація в Ізюмі близька до апокаліптичної, часткової евакуації не уникнути.

Раніше голова Луганської ОВА Сергій Гайдай попередив, що в області не вдасться провести опалювальний сезон навіть у разі деокупації регіону.

Також прем'єр Шмигаль розповів, у якому разі українців почнуть евакуювати посеред зими.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: