Зеленський заявив Штайнмаєру, що однієї системи IRIS-T в Україні замало і попросив ще ППО

Читать на русском
Німецька протиповітряна оборона IRIS-T демонструє потужні результати, проте однієї системи для України замало.
t.me/V_Zelenskiy_official

Німецька протиповітряна оборона IRIS-T демонструє потужні результати, проте однієї системи для України замало.

Про це президент України Володимир Зеленський повідомляє у Фейсбуці.

«Хочу подякувати за підтримку України, сувернітету, територіальної цілісності. У нас сьогодні паралельно дуже важлива подія проходить у Німеччині. Обговорюють майбутню відбудову України. Я знаю, що ви були в Чернігівській оласті», - заявив Зеленський.

Ракетні удари по Україні: які системи ППО обіцяли надати союзникиСША, Німеччина, Франція, Британія, Нідерланди та Іспанія пообіцяли надати Україні системи ППО. Докладніше – на інфографіці.

Президент зазначив, що поки говорять про стратегічні плани, в Україні є важливі моменти, речі, які потрібно дуже швидко відбудувати в країні.

Також Зеленський попросив Штайнмаєра підтвердити сигнал, що Німеччина готова розглядати можливість допомоги щодо відбудови регіону в Чернігові.

«Українська сторона і я особисто задоволений нашими розмовами, вдячний німецькій стороні, що ми отримали перші системи ППО IRIS-T, які демонструють потужні результати. Однієї системи замало», - підкреслив Зеленський.

При цьому, президент заявив, що в цьому напрямку хотіли обговорти деталі, де Німеччина може прискоритись і допомогти.

Згідно з його словами, риторика в Європі, в Німеччині на користь підтримки України вона більш тепла, ніж погода сьогодні на вулиці.

Нагадаємо, сьогодні вранці, 25 жовтня, Штайнмаєр прибув до Києва. Президент Німеччини у Києві пообіцяв підтримку Україні та допомогу у відновленні.

Також нагадаємо, що система протиповітряної оборони IRIS-T, яку 11 жовтня передала Німеччина, вже пройшла перше бойове хрещення в Україні.

12 жовтня Міністр оборони Олексій Резніков повідомив, що система протиповітряної оборони IRIS-T вже в Україні. Згодом стало відомо, що IRIS-T працює на південному напрямку фронту.

Раніше Шмигаль розповів про успішну роботу системи ППО IRIS-T на Київщині.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: