Шмигаль розповів про успішну роботу системи ППО IRIS-T на Київщині

Читать на русском
Німецька система ППО IRIS-T, яка була поставлена ​​Україні, вже врятувала багато життів у Київській області.

Німецька система ППО IRIS-T, яка була поставлена ​​Україні, вже врятувала багато життів у Київській області.

Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль в інтерв'ю для Frankfurter Allgemeine Zeitung.

«Німеччина вже поставила нам систему IRIS-T. Вона використовується тиждень і вже врятувала багато життів, особливо в Київській області. На жаль, наразі у нас є лише одна така система і ми з нетерпінням чекаємо на наступну. Я сподіваюся, що це буде у листопаді», - зазначив він.

Системи протиповітряної оборони IRIS-T та NASAMS: чим відрізняютьсяЩо спільного та чим відрізняються системи протиповітряної оборони IRIS-T та NASAMS – на інфографіці.

За його словами, українській стороні терміново необхідні боєприпаси для IRIS-T, але додаткові партії ракет лише виробляються. А ті, із якими прийшла система, вже збили значну кількість російських ракет. Він також відповів на запитання про те, скільки часу має пройти, щоб не стало надто пізно для постачання.

«Це буквально питання кількох днів. Щодня росіяни використовують проти нас від 20 до 30 іранських дронів-камікадзе. Їх важко збити. Ось чому ми просимо у наших партнерів спеціальні глушилки. Є пристрої, які можуть боротися з цими іранськими безпілотниками. Ми знаємо, у кого вони є і просимо у наших партнерів», - додав Шмигаль.

Раніше у ВСУ повідомили, що система протиповітряної оборони IRIS-T, яку передала Німеччина, вже пройшла перше бойове хрещення в Україні.

12 жовтня Міністр оборони Олексій Резніков повідомив, що система протиповітряної оборони IRIS-T вже в Україні. Згодом стало відомо, що IRIS-T працює на південному напрямку фронту.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: