Президент Німеччини у Києві пообіцяв підтримку Україні та допомогу у відновленні

Читать на русском
Президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр сьогодні у Києві заявив, що Україна може розраховувати на всебічну підтримку німецької влади.

Президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр сьогодні у Києві заявив, що Україна може розраховувати на всебічну підтримку німецької влади.

Про це повідомила його представник Керстін Гаммелін у своєму Twitter.

Німеччина поставить Україні ще три комплекси ППО «якнайшвидше» – ШольцВлада Німеччини вже найближчим часом поставить Україні ще три комплекси ППО IRIS-T, кожен з яких може захистити велике місто.

«Моє послання до народу України таке: ви можете розраховувати на Німеччину! Ми продовжимо підтримувати Україну: у військовому, політичному, фінансовому та гуманітарному плані», – йдеться у тексті заяви Штайнмайєра, яку публікувала Гаммелін.

У своєму зверненні президент також звернувся до громадян Німеччини із закликом підтримувати українців, незважаючи на труднощі, які зазнає ФРН.

Штайнмаєр зазначив, що йдеться про якнайшвидше відновлення зруйнованої інфраструктури, ремонт електромереж, водопроводів, систем опалення, усунення хитких місць у подачі електроенергії в Україні.

«Багато німецьких міст-партнерів надають велику допомогу в цьому відношенні. Разом із президентом України Володимиром Зеленським я візьму на себе шефство над партнерською мережею українських та німецьких міст. Що більше партнерських відносин, то краще буде пережити зиму», – сказано у заяві президента Німеччини.

Нагадаємо, Штайнмаєр цього місяця один раз відклав свій візит до України з міркувань безпеки. Президент Володимир Зеленський повідомляв, що візит голови ФРН все ж таки готується.

Сьогодні вранці, 25 жовтня, Штайнмаєр прибув до Києва.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: