У рф шукають «цапа-відбувайла» серед командирів: у британській розвідці пояснили, чому це вигідно Україні

Читать на русском
Оскільки у росії почали шукати винних у невдачах армії, офіційні особи будуть більше зосереджені на спробах уникнути особистої відповідальності. За таких умов повернути ініціативу росії буде складно.

У росії за останні тижні усунули кілька старших командирів, які, як вважають у кремлі, погано діяли на початкових етапах вторгнення в Україну.

Про це йдеться у звіті британської розвідки.

Так, генерал-лейтенант Сергій Кисіль, який командував елітною 1-ю гвардійською танковою армією, відсторонений від роботи через нездатність захопити Харків.

Віцеадмірал Ігор Осипов, який командував Чорноморським флотом рф, також, ймовірно, був усунений після затоплення крейсера «Москва» у квітні.

Відчуття катастрофи: як Володимир Путін шкодить власному військуДії Володимира Путіна призводять до провалів російської армії в Україні. Чому – в авторській колонці Дениса Поповича.

Начальник генштабу росії Валерій Герасимов поки що, ймовірно, залишається на посаді, але неясно, чи зберігає він довіру володимира путіна.

«Культура пошуку цапів-відбувайлів, ймовірно, поширена в російській військовій системі та системі безпеки. Багато офіційних осіб, причетних до вторгнення в Україну, ймовірно, все більше відволікатимуться на спроби уникнути особистої відповідальності за оперативні невдачі росії. Це створить додаткове навантаження на російську централізовану модель командування та контролю, оскільки офіцери все частіше прагнуть перекласти ухвалення ключових рішень на начальство. У цих умовах росії буде складно повернути собі ініціативу», – заявили у британській розвідці.

Раніше в українській розвідці розповідали, що на тлі провалів російської армії в Україні в кремлі намагаються звинуватити у всіх невдачах та поразках командирів окупаційних частин та з'єднань.

Нагадаємо, видання The Guardian з посиланням на джерело писало, що путін настільки особисто залучений до війни в Україні, що сам приймає оперативні та тактичні рішення «на рівні полковника чи бригадира».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: