У Франції проведуть навчання для двох тисяч українських військових

Читать на русском
Франція візьме на навчання до двох тисяч українських військовослужбовців у рамках нової спільної навчальної місії Європейського Союзу.
Укрінформ

Франція візьме на навчання до двох тисяч українських військовослужбовців у рамках нової спільної навчальної місії Європейського Союзу.

Про це заявив міністр збройних сил Франції Себастьєн Лекорню, передає Ouest France.

Навчання військових проходитиме декілька тижнів та буде зосереджене на трьох рівнях: загальна бойова підготовка, підготовка конкретних потреб військових, і навчання за наданим обладнанням.

Міністр також підтвердив майбутнє постачання зенітних систем Crotale, які є особливо корисні у боротьбі з безпілотниками та повітряними бомбардуваннями.

«Кількість зенітних комплексів ближнього радіуса дії Crotale, які будуть відправлені до Києва, узгоджується з українцями, але буде значною, щоб дозволити їм захистити своє небо», – заявив він.

За словами Себастьєна Лекорню, Франція також вивчає на прохання України постачання ракет класу «земля-земля», таких як системи залпового вогню LRU.

Нагадаємо, на початку жовтня на території Великої Британії та Північної Ірландії розпочалася підготовка базового рівня молодших командирів Збройних сил України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: