Плани рф щодо «референдумів» цинічні та лише імітують демократію – Макрон

Читать на русском
Плани кремля щодо проведення псевдореферендумів є цинічними та імітують демократію, але з президентом рф слід продовжувати вести діалог.

Плани кремля щодо проведення псевдореферендумів є цинічними та імітують демократію, але з президентом рф слід продовжувати вести діалог.

Про це повідомив президент Франції Еммануель Макрон, пише РБК-Україна.

«Росія оголосила війну, вторглася в цей регіон, бомбила його, вбивала людей, розлякувала інших людей і тепер у цьому регіоні пояснює, що збирається організувати «референдум». Якби це не було трагедією, ми могли б з цього посміятися. Це цинізм, і тому очевидно, що це не буде визнано на міжнародному рівні і не матиме жодних юридичних наслідків», - наголосив Макрон.

Псевдореферендуми на тимчасово окупованих територіях: що відомо на цей моментЗ точки зору як українського законодавства, так і з точки зору міжнародних правових норм, псевдореферендуми є абсолютно незаконними

За словами президента Франції, росія таким чином намагається спародувати демократію та легітимізувати псевдореферендуми.

У той же час Макрон анонсував нову телефонну розмову з путіним.

«Планується, що за кілька днів я поспілкуюсь з президентом путіним, зокрема, про атомну енергетику», - розповів він.

Нагадаємо, у Білому домі заявили, що лідер країни-агресора володимир путін може готується до оголошення мобілізації на тлі успішного контрнаступу ЗСУ.

Раніше у ЗМІ з'явилася інформація про те, що окупанти планують провести псевдореферендуми щодо приєднання до росії захоплених територій Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей у період з 23 по 27 вересня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: