Макрон закликав світ «максимально тиснути» на путіна

Читать на русском
Лідер Франції Еммануель Макрон закликав світ максимально тиснути на російського диктатора володимира путіна.

Лідер Франції Еммануель Макрон закликав світ максимально тиснути на російського диктатора володимира путіна.

«Рішення володимира путіна, який оголосив сьогодні про мобілізацію резервістів, ведуть до подальшої ізоляції росії», - заявив Макрон в ефірі BFM TV.

Президент Франції вважає, що країна-агресор дедалі більше занурюється у війну проти України. Тому він закликав чинити максимальний тиск на путіна, аби він поклав край цій безглуздій війні.

Ні «могилізації», путіна в окопи: у рф тривають акції протесту, більш ніж 150 затриманихРосіяни вийшли на акції протесту проти мобілізації по всій країні. За підрахунками «ОВД-Інфо», до вечора 21 вересня було затримано понад сто осіб.

Також Макрон привітав заяви Китаю та Індії, які закликають до припинення вогню в Україні. Лідер Франції обговорив ситуацію на ЗАЕС із директором МАГАТЕ Рафаелем Гроссі.

«Тому росія все більше ізольована та бере участь у війні, якої тільки вона хоче, і яка є незаконною та нелегітимною», - додав французький лідер.

Раніше Макрон заявив, що плани росії щодо «референдуму» цинічні й лише імітують демократію.

Також нагадаємо, в росії з 21 вересня оголошено часткову мобілізацію. Для відправки на війну в Україну хочуть призвати 300 тисяч резервістів.

У кремлі виправдали початок мобілізації тим, що росія під час вторгнення в Україну «зіштовхується з військовим потенціалом НАТО та низки інших недружніх країн».

Під час виступу на Генасамблеї ООН президент США Джо Байден відреагував на ядерний шантаж путіна та мобілізацію.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: