В «Укренерго» пояснили, як правильно економити світло

Читать на русском
Громадяни України попросили не вмикати до мережі багато приладів одночасно. Зокрема, радять користуватися правилом «одна лампа плюс один прилад одночасно».

Громадяни України попросили не вмикати до мережі багато приладів одночасно. Зокрема, радять користуватися правилом «одна лампа плюс один прилад одночасно».

Про це повідомляє пресслужба «Укренерго».

Якщо українці дотримуватимуться цього простого правила, відключення світла стануть не такими тривалими або й зовсім зникнуть, зазначили енергетики.

Також фахівці попередили, що це правило не стосується зарядки мобільного телефону, оскільки їхні зарядні пристрої не споживають багато електрики.

Як підготуватися до аварійних відключень электрикиПрактично по всій Україні спостерігаються перебої з електропостачанням після ракетних ударів. Як підготуватися до аварійних відключень світла – на інфографіці.

Якщо працює електрична духовка, то не потрібно вмикати в той самий час чайник, фен або праску. Відповідно, якщо працює праска, то не слід вмикати електроплиту або духовку.

«На жаль, ситуація в енергосистемі ще не стабілізувалася повністю, ми все ще проситимемо вас про економію і ще деякий час будемо змушені застосовувати обмеження», – повідомили в «Укренерго».

Там нагадали, що в енергосистемі є години максимального споживання – з 7 до 11 ранку та з 17 до 23 вечора.

Зазначимо, що українці за вчорашній день змогли знизити споживання електрики більш ніж на 5%. Найбільше вдалося заощадити чотирьом областям.

В Укренерго попередили, що у четвер та п'ятницю, 20 та 21 жовтня, по всій території України знову можливі тимчасові відключення електроенергії через обстріл російських окупантів. Громадяни також попросили мінімізувати споживання світла.

Сьогодні вранці через зростання рівня споживання електроенергії у Києві, Київській, Чернігівській, Черкаській та Житомирській областях запровадили віялові відключення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: