ЗСУ здійснили понад 100 уражень по місцях зосередження окупантів – ОК «Південь»

Читать на русском
Згідно з даними командування, станом на цей час обстановка на південнобузькому напрямку складна, але контрольована Силами оборони України.
Ілюстративне фотоmil.in.ua

На південному напрямку ракетні й артилерійські підрозділи Збройних сил України здійснили понад 100 вогневих атак по районах зосередження живої сили та техніки російських військ.

Про це оперативне командування «Південь» повідомляє у Фейсбуці.

«Нашою авіацією завдано три авіаційні удари по ворожих пунктах розгортання зенітно-ракетних комплексів «Панцир-С1» та «Бук-М2» в Херсонському районі. Результати ударів дорозвідуються. Ракетними та артилерійськими підрозділами виконано понад 100 вогневих завдань по районах зосередження живої сили та техніки ворога», — йдеться в повідомленні.

Згідно з даними командування, станом на цей час обстановка на південнобузькому напрямку складна, але контрольована Силами оборони України.

Бійці Сил спецоперацій збили зі «Стінгера» ворожу ракету на КиївщиніБійці Сил спеціальних операцій Збройних сил України збили російську крилату ракету на півночі Київської області пострілом зі Стінгера.

При цьому, російські війська продовжують оборонні дії, намагаються переформатовувати підрозділи. Офіцерський склад організовано переміщується на лівий берег Дніпра, залишаючи на правому підрозділи, поповнені нещодавно мобілізованими.

Тривають заходи примусової евакуації цивільного населення. З Бериславського району та Херсона загарбники активно «евакуюють» державні установи та майно.

«Продовжуючи техногенний терор і шантаж, ворог завдає ударів по об’єктах критичної інфраструктури і тиражує меседжі про загрозу підриву Каховської ГЕС», — зауважили в ОК «Південь».

У ніч на 22 жовтня з напрямку Чорного моря противник завдав масованого удару дронами-камікадзе типу Shahed-136. У Миколаївському районі росіяни вночі обстрілювали прифронтові територіальні громади. Унаслідок влучань виникла пожежа в гаражному кооперативі, спалахнув житловий будинок, пошкоджень зазнали електромережа й газогони.

За інформацією ОК «Південь», вогонь оперативно ліквідований, є загиблий і поранений серед цивільного населення.

Нікопольський район Дніпропетровської області протягом ночі загарбники атакували із застосуванням реактивних систем залпового вогню, важкої артилерії та зенітно-ракетної системи С-300. Пошкоджень від ворожого вогню зазнали близько 20 приватних житлових будинків, п'ять господарських споруд і два газогони. Людських втрат немає.

На півдні окупанти ракетами вразили чотири об'єкти критичної інфраструктуриВ суботу, 22 жовтня, в Одеській, Миколаївській і Кіровоградській областях російські війська вразили чотири об'єкти критичної інфраструктури.

Зранку 22 жовтня загарбники здійснили масований удар високоточними ракетами «Калібр» по об'єктах критичної інфраструктури.

Як зазначається, корабельне угруповання російського флоту в Чорному морі станом на цей час складається з 14 кораблів. За даними ОК «Південь», ворог збільшив кількість ракетоносіїв, посиливши угруповання двома підводними човнами. Загальна кількість готових до застосування «Калібрів» може перевищувати 30 одиниць.

«Ворог принципово налаштований продовжувати практику масованих ракетних ударів та атак дронами, зокрема і по об’єктах критичної, енергетичної інфраструктури», — наголосили в командуванні.

Нагадаємо, що російські військові повністю покинули населені пункти Чарівне та Чкалове, а з Берислава евакуювали офіцерів та медперсонал.

Раніше Зеленський розповів, скільки за сьогодні ракет росіяни запустили по Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: