Війська рф готують Херсон до вуличних боїв: зведення Генштабу

Читать на русском
Херсон залишила вже значна частина населення. Російські окупанти, що залишилися в місті, переодягаються в цивільний одяг і заселяються в покинуті будинки.
facebook.com/GeneralStaff.ua

Херсон залишила вже значна частина населення. Російські окупанти, що залишилися в місті, переодягаються в цивільний одяг і заселяються в покинуті будинки. Херсон готують до вуличних боїв.

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ у ранковому зведенні у суботу, 22 жовтня.

Війська рф замінували Каховську ГЕС ще у квітні – розвідкаРосійські окупанти замінували Каховську ГЕС ще у квітні, а цього тижня провели додаткове мінування.

Так, станом на 21 жовтня, російські окупанти проводять заходи щодо звільнення приміщень Каховської лікарні від пацієнтів та медичного персоналу.

У місті Енергодар російські військові грабують залишені квартири та готелі, в яких проживали.

Також повідомляється, що минулої доби ЗСУ відбили ворожі атаки в районах населених пунктів Тернова Харківської області; Білогорівки та Золотарівки Луганської області та Лимана, Іванграда, Соледара, Новокалинового, Озаранівки, Одрадівки та Первомайського Донецької області.

Ситуація на фронті така:

  • на Сіверському напрямку – з мінометів та ствольної артилерії, районів населених пунктів Українка, Миколаївка, Червоний Хутір та Гай Чернігівської області, а також Покровка на Сумщині;

  • на Слобожанському напрямі – з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії, в районах населених пунктів Вовчанськ, Гатище, Глибоке, Милове, Огурцове, Ненудне, Стариця, Тернова, Стрілка та Чавунівка;

  • на Куп'янському напрямку – з мінометів та реактивної артилерії, в районах населених пунктів Колодязне, Дворічна, Богданівка, Берестове та Кислівка;

  • на Лиманському напрямку – з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії, в районах населених пунктів Кармазинівка, Зарічне, Шейківка та Терни;

  • на Бахмутському напрямку – з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії, в районах населених пунктів Андріївка, Соледар, Бахмутське, Бахмут, Білогорівка, Верхньокам'яне, Спірне, Іванград, Роздолівка, Зеленопілля, Кліщіївка та Досвідчене;

  • на Авдіївському напрямку – з танків та артилерії, в районах Авдіївки, Веселого, Красногорівки, Мар'їнки, Новомихайлівки, Водяного та Першотравневого.

  • На Новопавлівському та Запорізькому напрямках противник активних наступальних дій не вів, обстрілював райони Вугледару, Пречистівки, Времівки, Великої Новосілки, Білогір'я, Зеленого Гаю та Малої Токмачки.

  • На Південнобузькому напрямку від вогневої поразки зазнали районів понад 20 населених пунктів, поряд із лінією зіткнення. Зокрема, Новоскресенське, Мирне, Давидів Брід та Новогреднєво.

  • На Волинському та Поліському напрямах ситуація без істотних змін.

У свою чергу ЗСУ підтвердили вогневу поразку 20 жовтня ремонтної бази окупантів та ворожої техніки у районі Нової Каховки Херсонської області.

Авіація Сил оборони минулої доби завдала 16 ударів. Підтверджено поразку трьох опорних пунктів та 10 районів зосередження озброєння та військової техніки, а також трьох позицій зенітних ракетних комплексів ворога. Крім того, підрозділи ППО збили ворожий літак Су-25 та один БПЛА типу Орлан-10.

Нагадаємо, ЗСУ ліквідували на півдні 3 склади боєприпасів ворога та 17 окупантів.

Також повідомлялося, що на Херсонщині ЗСУ вже звільнили 88 населених пунктів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: