Масовані ракетні удари по Україні 10-11 жовтня: скільки тривали повітряні тривоги в областях

Читать на русском

Росія за два дні – 10 та 11 жовтня – випустила по території України більше сотні ракет та десятки безпілотників. В результаті пошкоджено третину енергетичної інфраструктури країни, загинули понад 20 осіб та більше ста були поранені. Аналітики погоджуються, що масована ракетна атака не мала сенсу з військової точки зору, а її метою було залякати керівництво та населення України, а також «реабілітувати» міноборони в очах росіян. Натомість для українців ці напружені кілька днів були «суцільною повітряною тривогою». Як довго тривали тривоги в областях – на інфографіці «Слово і діло».

Від понад чотирьох до майже восьми годин тривала повітряна тривога в областях України у день масових обстрілів 10 жовтня. Наступного дня українцям довелося сидіти в укриттях від понад трьох до понад семи годин.
Тривалість повітряних тривог 10-11 жовтняСлово і ділоЗображення максимального розміру (відкриється в новому вікні)

У понеділок, 10 жовтня найдовше повітряна тривога звучала в Кіровоградській області (7 годин 49 хвилин), Києві (7 годин 32 хвилини) та області (7 годин 33 хвилини).

У Черкаській та Харківській областях тривога тривала в загальному 6 годин 52 хвилини та 6 годин 46 хвилин відповідно. Трохи більше шести годин сирени лунали в Чернігівській, Сумській, Полтавській та Миколаївській областях.

Найкоротші повітряні тривоги у понеділок були в західних областях – в Закарпатській, Івано-Франківській, Львівській, Тернопільській та Чернівецькій (близько 4 годин 50 хвилин).

Системи протиповітряної оборони IRIS-T та NASAMS: чим відрізняютьсяЩо спільного та чим відрізняються системи протиповітряної оборони IRIS-T та NASAMS – на інфографіці.

Вчора, 11 жовтня, росія знову тероризувала Україну ракетними ударами. Найбільше повітряна тривога тривала в Харківській області (7 годин 23 хвилини, Донецькій (7 годин 21 хвилина) та Дніпропетровській (7 годин).

У Києві вчора тривога загалом тривала 5 годин 8 хвилин. Найменш «тривожним» вчорашній день був для Волинської, Львівської, Рівненської та Тернопільської областей (3 години 56 хвилин).

До слова, в ефірі «5 каналу» представник Повітряних сил ЗСУ пояснив, чому тривалість повітряних тривог збільшилася.

«Ракети, які випускають окупанти, вони можуть змінювати свою траєкторію. Тобто огинати певні ділянки, певні райони на території України, позиційні райони, де противник може знати про розміщення наших засобів ППО. Так, і таким чином намагається обійти систему ППО, щоб більше ракет пролетіло до своєї цілі. Саме тому час і тривалість польоту ракети може бути збільшено і поки вони у небі, поки вони загрожують безпосередньо, буде включена тривога», – розповів Юрій Ігнат.

Нагадаємо, аналітики вважають, що головною метою масованої ракетної атаки було відновлення публічного іміджу міністерства оборони росії.

Раніше на інфографіці ми показали, наскільки масовані ракетні удари по Україні 10 жовтня нагадували перший день повномасштабного вторгнення росії.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: