Німеччина передала Україні нову партію військової допомоги: що до неї входить

Читать на русском
У планах Німеччини також передати додаткові п'ять броньованих інженерних машин, чотири тисячі спальних мішків і 35 повноприводних ваговозів.
Bergepanzer 2mil.in.ua

За тиждень Німеччина передала Україні додаткові п’ять броньованих ремонтно-евакуаційних машин Bergepanzer 2, а також зимову військову форму та обладнання для ЗСУ.

Про це повідомляється на сайті уряду Німеччини.

Зазначається, що Україна отримала від Німеччини 100 наметів, 183 генератори, 116 тисяч зимових курток, 80 тисяч пар зимових штанів і 240 тисяч зимових шапок для військовослужбовців.

При цьому, німецька сторона передала 167 тисяч патронів для стрілецької зброї та сім понтонних систем.

Як повідомляється, у планах Німеччини – передати додаткові п'ять броньованих інженерних машин, чотири тисячі спальних мішків і 35 повноприводних ваговозів.

Загалом Україна отримала вже 10 ремонтно-евакуаційних машин Bergepanzer 2: перші три передали в серпні, ще дві – в жовтні.

Варто зазначити, що Bergerpanzer 2 розроблена на базі бойового танка Leopard 1. Вона забезпечує відновлення пошкоджених у бою машин, підтримку в установці й демонтажі двигунів та башт.

Нагадаємо, на початку жовтня Німеччина оголосила новий пакет військової допомоги для України.

12 жовтня міністр оборони Олексій Рєзніков повідомив, що система протиповітряної оборони IRIS-T вже в Україні. Пізніше стало відомо, що IRIS-T працює на південному напрямку фронту.

Напередодні стало відомо, що система протиповітряної оборони IRIS-T, яку передала Німеччина, вже пройшла перше бойове хрещення в Україні.

Також нагадаємо, що канцлер Німеччини Олаф Шольц у суботу, 15 жовтня, на зібранні європейських соціал-демократів закликав до розширення Європейського Союзу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: