Саудівська Аравія надасть Україні гуманітарну допомогу на 400 млн доларів

Читать на русском
Саудівська Аравія виділить Україні пакет гуманітарної допомоги на суму в 400 мільйонів доларів.
Укрінформ

Саудівська Аравія виділить Україні пакет гуманітарної допомоги на суму в 400 мільйонів доларів.

Про це повідомляє саудівське державне інформаційне агентство SPA.

Відомо, що в п’ятницю, 14 жовтня, відбулися перемовини президента України Володимира Зеленського та спадкоємного принца Королівства Саудівська Аравія Мухаммада бін Салмана.

Скільки безповоротної фіндопомоги отримала Україна з початку повномасштабної війниУкраїна з початку повномасштабної війни з росією отримала 10,6 млрд доларів безповоротної допомоги від іноземних партнерів. Докладніше – на інфографіці.

«Президент також висловив подяку за рішення керівництва Саудівської Аравії запропонувати Україні додатковий пакет гуманітарної допомоги у розмірі $400 млн, який сприятиме полегшенню страждань українських громадян на хвилі кризи. Він наголосив, що ці ініціативи щодо надання гуманітарної допомоги є свідченням прагнення принца полегшити людські українського народу, який він ніколи не забуде», – йдеться в повідомленні агентства.

Зауважують, що також президент подякував принцу за підтримку в ООН резолюції про невизнання анексії росією окупованих територій України.

Нагадаємо, в Україну 13 жовтня надійшло 1,3 млрд доларів додаткового екстреного фінансування Міжнародного валютного фонду. Перед цим Україна отримала ще 550 млн євро від ЄІБ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: