Коли увімкнуть опалення та яка буде температура у квартирах – відповідь Мінрегіону

Читать на русском
Рішення про початок опалювального сезону ухвалюють органи місцевого самоврядування. За правилами опалення включать, коли протягом трьох днів температура буде нижчою за 8 градусів.

Опалювальний сезон в Україні розпочнеться, коли температура повітря впаде нижче за 8 градусів тепла. При цьому температура у житлових приміщеннях взимку буде не менше ніж 18 градусів.

Про це РБК-Україна повідомили у Департаменті комунальних послуг та комунального обслуговування Міністерства розвитку громад та територій.

Рішення про початок та закінчення опалювального періоду приймається органами місцевого самоврядування. Як зазначили у міністерстві, опалення включатимуть, коли протягом трьох днів середньодобова температура повітря становитиме +8°С та нижче. Закінчиться опалювальний сезон, коли температура протягом трьох днів перевищуватиме цей показник.

Опалювальний сезон: яка температура в будинках українців, американців і європейцівАналітики «Слова і Діла» порівняли, в яких країнах взимку - розпечені батареї, а де економлять так, що по ночах гріються за допомогою котиків

«Отже, рішення місцевих органів самоврядування про початок та закінчення опалювального періоду приймається з урахуванням кліматичних умов задля забезпечення населення опаленням у відповідності до державних санітарних норм і правил, і першочергово для забезпечення теплом об’єктів соціальної сфери (дошкільних закладів, закладів освіти, закладів охорони здоров’я). Іншого чинним законодавством не передбачено», – йдеться у відповіді на запит.

Щодо температури в житлових приміщеннях: за інформацією міністерства, температура має бути забезпечена на рівні +18°С, а в кутових кімнатах +20°С.

«У разі відхилення від цих показників теплопостачальна організація зобов'язана перерахувати плату за період такого відхилення», – заявили в Мінрегіоні. До речі, на інфографіці «Слово і діло» можна подивитися, куди потрібно звертатися, якщо холодні батареї.

Нагадаємо, глава «Нафтогазу» заявляв, що на українців чекає найхолодніша зима за останні десятиліття. При цьому, за словами Вітренка, опалювальний сезон розпочнеться пізніше і закінчиться раніше, ніж зазвичай.

Головним ризиком цього опалювального сезону будуть російські терористичні акти на енергетичні об'єкти.

У Кабміні готують основний та запасний плани до проходження опалювального сезону-2023.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: