Кадиров та Пригожин підібрали заміну Шойгу – ЗМІ

Читать на русском
Сергій Шойгу може залишити посаду міністра оборони рф. Рамзан Кадиров та Євген Пригожин вже підібрали кандидатуру на заміну.
Сергій ШойгуФото – facebook.com/mod.mil.rus

Керівник російського Міністерства оборони Сергій Шойгу може піти з посади, а на заміну йому підібрали Олексія Дюміна.

Про це повідомляє видання «Верстка».

За інформацією співрозмовників, близьких до керівництва рф, призначення генерала лобіює група політиків. Вони зазначають, що Шойгу можуть прибрати, якщо на фронтах ще більше погіршиться ситуація.

Зокрема, основними лобістами кандидатури Дюміна називають Рамзана Кадирова та Євгена Пригожина. Глава Чечні називає його «старшим братом», хоча й сам хотів би зайняти посаду міністра оборони.

США запровадили санкції проти лідера Чечні Кадирова та його родиниУ четвер, 15 вересня, влада США запровадила санкційні обмеження проти лідера Чечні Рамзана Кадирова та його родини.

Зазначається, що Кадирову присвоїли присвоїли звання генерал-полковника відразу після критики начальників. Це свідчить про те, що кремль став на його бік у так званій суперечці з Міноборони. Співрозмовники заявили, що «Шойгу треба було клацнути по носу».

Видання «Можем объяснить» розповідає, що Дюмін брав участь у війні проти України ще у 2014 році і отримав звання героя росії. Його місія була невідома, однак, за однією з версій, саме він евакуював президента-втікача Віктора Януковича. Наразі він обіймає посаду губернатора стратегічної у військовому плані Тульської області.

Джерела видання підкреслюють, що володимир путін довіряє Дюміну. Його можуть повернути на посаду заступника міністра оборони з перспективою на підвищення до керівника.

Нагадаємо, в росії відомі люди починають критикувати керівництво міноборони після постійних невдач на полі бою в Україні упродовж останніх двох тижнів.

Оголошена володимиром путіним мобілізація здійснює більш суттєвий короткостроковий вплив на внутрішній контекст росії, ніж на війну в Україні. Суперечки навколо погано проведеної мобілізації у поєднанні з поразками росіян у Харківській області та у Лимані загострили протиріччя та боротьбу між пропутінськими російськими націоналістичними силами.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: