Співробітники ПВК «Вагнера» та ФСБ втекли до Франції: вже свідчать про злочини рф

Читать на русском
Співробітники ПВК Вагнера та ФСБ запросили притулок у Франції. Вони почали давати свідчення проти росії.
Ілюстративне фотоФото з відкритих джерел

Двоє співробітників ПВК «Вагнера» та ФСБ втекли та запросили політичний притулок у Франції. Вони вже дають свідчення про воєнні злочини росії.

Про це повідомляє The Insider.

Зокрема, росіяни розповідають про корупційні схеми ФСБ та історію створення ПВК «Вагнера» як «філії» ГРУ. Протягом останніх місяців кілька працівників спецслужб змогли виїхати з рф і також дати свідчення.

В Україні воюють щонайменше 5 тисяч «вагнерівців», у них великі втрати та низький моральний дух – CNNПВК Вагнера зіштовхнулася з кількома проблемами в Україні. У них великі втрати, почали вербувати найманців без досвіду, а загальна організація бойових дій та проблеми із забезпеченням позначилися на моральному дусі.

Один із втікачів, який має відношення до команди Пригожина, розповів, як створювали військове формування та як росія створила систему фінансування та постачання ПВК. Крім того, він зізнався, як секретні підрозділи брали участь у диверсійній роботі у Луганській області.

У свою чергу, співробітниця ФСБ розкрила інформацію про документообіг, пов’язаний, у тому числі, з повномасштабним вторгненням в Україну та останніми процесами по лінії департаменту контррозвідки та Міністерства оборони.

Нагадаємо, Служба безпеки України ліквідувала дві групи диверсантів ПВК «Вагнера» у Харківській області. Вдалося захопити командира ДРГ, він уже дає свідчення.

Також наприкінці вересня в Україні ліквідували командира «вагнерівців» Олексія Нагіна.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: