У Херсонській області виявили базу росіян із підготовки до псевдореферендуму

Читать на русском
У ході стабілізаційних заходів на деокупованій Херсонщині співробітники СБУ знайшли ще одну штаб-квартиру російських військ у селі Новоолександрівка.
ssu.gov.ua

У ході стабілізаційних заходів на деокупованій Херсонщині співробітники СБУ знайшли ще одну штаб-квартиру російських військ у селі Новоолександрівка.

Про це повідомляє Служба безпеки України на офіційному сайті.

Відомо, що приміщення сільської ради окупанти використовували як базу для проведення псевдореферендуму. Серед агітаційних матеріалів правоохоронці виявили там велику партію дитячих речей, які копіювали одяг російських загарбників і були призначені для місцевих жителів як заохочення прийти і проголосувати на фейковому волевиявленні. Крім цього, окупанти намагалися підкупити українців безкоштовними продуктами. Та коли підкуп не спрацював, загарбники вдалися до погроз та махінацій.

«Так, схиливши декількох колаборантів до співпраці, вони дали їм по два озброєних військовослужбовці рф і почали «обхід» кожного будинку. Якщо люди не відкривали двері, окупанти все одно враховували всіх прописаних за адресою як голоси «за», – розповідають в СБУ.

Спецслужба вже задокументувала ці злочини і отримала списки, установчі дані та всю необхідну інформацію на кожного колаборанта. Наголошують, що всі причетні до злочинів проти основ національної державності будуть неодмінно покарані.

Нагадаємо, 30 вересня путін оголосив про анексію чотирьох областей України.

Євросоюз та США засудили дії росії. Псевдореферендуми на окупованих територіях та анексію поки визнала лише Північна Корея.

13 жовтня Генеральна асамблея ООН ухвалила резолюцію, яка засуджує незаконну анексію росією тимчасово окупованої території 4 областей України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: