СБУ оголосила підозри ще 26 організаторам псевдореферендуму

Читать на русском

СБУ оголосила підозру ще 26 організаторам псевдореферендуму на тимчасово захоплених російськими військами територіях.

СБУ оголосила підозру ще 26 організаторам псевдореферендуму на тимчасово захоплених російськими військами територіях.

Про це повідомляє пресслужба відомства у п'ятницю, 7 жовтня.

«Служба безпеки України продовжує роботу щодо документування діяльності організаторів фейкового «плебісциту» на тимчасово окупованих територіях України. Слідчі спецслужби зібрали доказову базу на ще 26 організаторів фейкового референдуму у Донецькій та Луганській областях України», - йдеться у повідомленні.

Підозру в колабораційній діяльності оголошено трьом «високопоставленим чиновникам» окупаційної адміністрації Луганської області, зокрема псевдокерівникам «громадської палати ЛНР» та «народної ради ЛНР» Олексію Карякіну та Денису Мирошниченку.

Фігурантам інкримінуються колабораційна діяльність (ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України) та зазіхання на територіальну цілісність та недоторканність України (ч. 2 ст. 110 Кримінального кодексу України).

За вторгнення, анексію та ядерні погрози: ЄС офіційно затвердив восьмий пакет санкцій проти рфРада Євросоюзу 6 жовтня затвердила восьмий пакет санкцій проти росії за її агресію проти України.

За даними слідства, підозрювані забезпечили заходи, які імітували підготовку та проведення «волевиявлення» населення. Задокументовано, що так званий голова «громадської палати ЛНР» направив звернення до псевдоголови «ЛНР» Леоніда Пасічника з ініціативою проведення на тимчасово окупованій території Луганської області «референдуму про приєднання до росії» на правах адміністративно-територіальної одиниці.

Зі свого боку, псевдоголова «народної ради ЛНР» Мирошниченко провів засідання, під час якого шляхом голосування було ухвалено «закон про референдум» та «ухвалу» про його призначення.

Щодо так званого першого заступника голови «народної ради ЛНР» Хорошилова, встановлено, що він разом з іншими «депутатами» брав участь у засіданні та проголосував за проведення псевдореферендуму.

За інформацією СБУ, фігуранти неодноразово публічно закликали до проведення псевдореферендуму та заявляли про необхідність приєднання частини території України до російської федерації.

Нагадаємо, 28 вересня СБУ повідомила про підозри ще 16 організаторам псевдореферендуму росії на тимчасово окупованих територіях Донбасу, Херсонщини та Запоріжжя.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: