НАБУ і САП повідомили про підозру нардепці Колісник

Читать на русском
Антикорупційні органи повідомили про підозру ще одному народному депутату. Йому інкримінують внесенні недостовірних відомостей до декларації.
Анна Колісник

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомили про підозру чинному народному депутату у недостовірному декларуванні.

Про це повідомляють прес-служби органів.

«14 жовтня 2022 року за дорученням керівника САП прокурором повідомлено про підозру народному депутату України IХ скликання в умисному внесенні суб'єктом декларування завідомо недостовірних відомостей до декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування. На сьогодні дії народного депутата кваліфіковані за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 366-2 КК України (у редакції, чинній до 21.07.2021)», – інформує САП.

У повідомленні не вказується прізвище депутата, проте, за інформацією «Слово і діло» з джерел у правоохоронних органах, ідеться про нардепку від «Слуги народу» Анну Колісник.

Як зазначили у НАБУ, за версією слідства, народна обраниця не внесла до декларації особи, уповноваженої на виконання функції держави або місцевого самоврядування, за 2020 рік відомості про оренду (володіння) двох квартир у Києві, частки у нежитловому приміщенні у Харкові та автівки. Сукупна вартість цього майна, яке мала, але не відобразила в декларації нардепка, перевищує 4,4 млн грн.

Підставою для розслідування зазначених фактів стали результати перевірки, проведеної Національним агентством із питань запобігання корупції, передані НАБУ.

Раніше «Слово і діло» писало, що нардепка Колісник внесла в декларацію недостовірних відомостей на 4 млн грн. Про це йшлося у висновку НАЗК. Матеріали НАЗК передало до НАБУ.

Нагадаємо, НАБУ та САП повідомили про підозру колишньому голові Національного банку Кирилу Шевченку. Раніше органи також запідозрили нардепа Андрія Деркача у державній зраді та збагаченні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: