НАБУ і САП завершили розслідування справи нардепа Трухіна

Читать на русском
Антикорупційні органи правопорядку ухвалили рішення про достатність доказів для складання обвинувального акту стосовно члена парламенту.
Олександр Трухін

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура завершили розслідування справи за підозрою народного депутата у спробі підкупу патрульних поліцейських.

Про це повідомляють прес-служби органів.

За інформацією «Слово і діло», йдеться про нардепа Олександра Трухіна.

«Прокурором САП за матеріалами досудового розслідування НАБУ ухвалено рішення про завершення досудового розслідування у справі стосовно народного депутата України ІХ скликання, який за «150 тисяч» намагався підкупити патрульних поліцейських. На сьогодні матеріали провадження відкриті стороні захисту для ознайомлення», – інформує САП.

ДТП із нардепом Трухіним: хронологія подійДТП із нардепом Олександром Трухіним сталося у серпні 2021 року. Як розвивалися події з того часу – на інфографіці.

У НАБУ нагадали, що за версією слідства, у серпні 2021 року нардеп запропонував неправомірну вигоду патрульним поліцейським за те, щоб йому дозволили залишити місце ДТП, яке сталось за його участю. Лояльність стражів порядку підозрюваний оцінив у 150 тисяч. І хоча він не уточнив, про яку грошову одиницю йдеться, сама по собі факт такої пропозиції, незалежно від пропонованої суми, є караним корупційним злочином.

Нагадаємо, генпрокурор погодив підозру нардепу Трухіну, яку підготували детектив НАБУ і прокурор САП. За версією слідства, у серпні 2021 року нардеп запропонував неправомірну вигоду патрульним поліцейським у розмірі 150 тисяч без вказівки грошової одиниці за те, щоб йому дозволили залишити місце ДТП, яке сталося за його участю.

Як стверджує САП, за словами нардепа, ці гроші перебували в автомобілі, яким він їхав. Пізніше Вищий антикорупційний суд визначив нардепу Трухіну заставу з обов'язками.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: