«Слуга народу» Колісник внесла в декларацію недостовірних відомостей на 4 млн грн – НАЗК

Читать на русском
Депутат фракції Слуга народу Анна Колісник внесла в декларацію за 2020 рік недостовірних відомостей на 4,4 млн грн. НАЗК передало цю інформацію до НАБУ.
Рубрика

Національне агентство із питань запобігання корупції передало до НАБУ інформацію щодо порушень в декларації за 2020 рік у народного депутата України Анни Колісник.

Про це йдеться у висновку Національного агентства із питань запобігання корупції за результатами повної перевірки даної декларації, передає «Слово і діло».

Згідно з інформації НАЗК, Анна Колісник не зазначила в декларації нежитлове приміщення у Харкові, яке їй належить на 25%. У своїх поясненнях народний депутат сказала, що загубила документи, і тому не подала коректну інформацію про цю нерухомість. НАЗК ці пояснення не врахувало, бо в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно є ця інформація, а отже – Колісник могла використати її для внесення в декларацію.

Звальний гріх. Колонка Леоніда ШвецяНардеп від Слуги народу Анна Колісник в особистій переписці написала «потрібно звалювати з цієї країни».

Також декларант не записала інформацію про те, що користується квартирою у Києві вартістю 1,6 млн. грн., сказавши НАЗК, що «забула» це зробити, бо на момент декларації вже тривалий час не використовувала це житло. За інформацією Апарату Верховної ради України, Колісник отримала кошти на компенсацію вартості оренди цього житла.

Окрім цього, народний депутат не задекларувала мотоцикл Honda 2014 року випуску, який вона купила в 2017 році.

«У своїх поясненнях суб'єкт декларування зазначає, що вказаний транспортний засіб відчужений 1 травня 2017 року, але станом на 31 грудня 2020 року не здійснено перереєстрацію на нового власника (тобто Анну Колісник ‒ ред.)», ‒ зазначають в НАЗК.

У Нацагентстві підрахували, що недостовірні відомості у декларації відрізняються від достовірних на 4 млн 432 тис. грн.

«У діях суб'єкта декларування встановлено ознаки злочину, передбаченого ст. 366-2 Кримінального кодексу України», ‒ йдеться у звіті.

Матеріали перевірки НАЗК передало до Національного антикорупційного бюро України. Якщо провину нардепки доведуть у суді, вона буде змушена сплатити штраф 42,5 тис. грн ‒ 51 тис. грн. або піти на громадські роботи 150-240 год. з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на термін до трьох років.

Анна Колісник стала народною депутаткою у 25 років. До цього вона працювала судовим експертом у Харківському науково-дослідному експертно-криміналістичному центрі МВС України.

Раніше «Слово і діло» писало про те, що Печерський суд закрив протокол про конфлікт інтересів у нардепа Німченка.

Також ми повідомляли, за даними НАЗК, заступниця міністра освіти Світлана Даниленко «приховала» банківські рахунки і 244 тис. грн.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: