ЗСУ атакували місця зосередження окупантів та шість ЗРК – Генштаб

Читать на русском
ЗСУ продовжують знищувати російських окупантів. Вони атакували більш ніж 13 місць зосередження озброєння та військової техніки окупантів та шість ЗРК росіян.

ЗСУ продовжують знищувати російських окупантів. Вони атакували більш ніж 13 місць зосередження озброєння та військової техніки окупантів та шість ЗРК росіян.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генерального штабу ЗСУ.

Втрати армії рф: у Генштабі оприлюднили нові даніЗа останню добу найбільші втрати в окупантів були на Краматорському та Криворізькому напрямках.

Агресор продовжує зосереджувати зусилля на спробах реалізації своїх планів щодо виходу на адміністративний кордон Донецької області, а також утримання захоплених районів Херсонської, Харківської, Запорізької та Миколаївської областей. Противник продовжує чинити опір, підтягує резерви, проводить мобілізацію.

Окупанти обстрілюють позиції наших військ вздовж усієї лінії зіткнення, здійснюють інженерне обладнання позицій в окремих напрямках та ведуть повітряну розвідку. Ворог продовжує вражати критичну інфраструктуру та цивільні об'єкти України.

На Волинському та Поліському напрямках ситуація без істотних змін. Зберігається загроза завдання ракетних та авіаційних ударів із повітряного простору та території республіки Білорусь.

На інших напрямках противник здійснював наступні обстріли:

  • на Сіверському напрямку - з мінометів та ствольної артилерії, в районах населених пунктів Атинське та Велика Рибиця;

  • на Слобожанському напрямку - з мінометів, ствольної та реактивної артилерії, в районах населених пунктів Гряниківка, Гатище та Стрілка;

  • на Краматорському напрямку - з танків та артилерії різних типів, вздовж усієї лінії зіткнення. Зокрема, в районах населених пунктів Білогорівка, Терни та Ямполівки;

  • на Бахмутському напрямку - з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії, в районах населених пунктів Бахмут, Бахмутське, Зеленопілля, Соледар, Майорськ, Іванград та Яківля;

  • на Авдіївському напрямку - з танків та різнокаліберної артилерії, в районах Мар'їнки, Невельського, Первомайського та Золотої Ниви.

На Новопавлівському та Запорізькому напрямках противник наступальних дій не проводив. Обстрілів зазнали населені пункти Степногірськ, Оріхів та Камишеваха.

На Південнобузькому напрямку обстріли з реактивних систем залпового вогню зазнають Нікополь.

Противник щодня зазнає втрат. Авіація сил оборони протягом доби завдала 19 ударів. Підтверджено поразку понад 13 місць зосередження озброєння та військової техніки, а також 6 зенітних ракетних комплексів противника. Крім того, підрозділи протиповітряної оборони збили 8 БПЛА. Шість із них - Shahed -136.

Ракетні війська та артилерія за поточну добу вразили 2 пункти управління, 3 райони зосередження живої сили, озброєння та військової техніки та 2 склади боєприпасів.

Крім того, підтверджено вогневе ураження, 12 жовтня поточного року, двох ворожих військових об'єктів у районі населеного пункту Бурчак Запорізької області. Втрати окупантів наразі ще уточнюються.

Нагадаємо, 13 жовтня під час масштабної повітряної тривоги війська рф завдали повторного ракетного удару по військовому об'єкту у Львівській області.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: