ЗСУ відбили атаки ворога на Бахмутському та Авдіївському напрямках – Генштаб

Читать на русском
Від початку поточної доби середи, 12 жовтня, ЗСУ відбили атаки ворога на Бахмутському та Авдіївському напрямках і продовжують знищувати російських окупантів.

Від початку поточної доби середи, 12 жовтня, ЗСУ відбили атаки ворога на Бахмутському та Авдіївському напрямках і продовжують знищувати російських окупантів.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генштабу.

Українські військові змінили динаміку війни з рф – голова ПентагонуЗСУ вдалося досягти надзвичайних успіхів на полі бою, попри нові напади країни-агресора українські бійці змінили динаміку війни.

Противник намагається утримати тимчасово захоплені території, зосереджує зусилля на спробах зриву активних дій сил оборони з окремих напрямків. Водночас намагається вести наступальні дії на Бахмутському та Авдіївському напрямках.

Ворог обстрілює позиції наших військ по всій лінії зіткнення, здійснює інженерне обладнання оборони на окремих напрямках та веде повітряну розвідку.

Противник продовжує порушувати норми Міжнародного гуманітарного права, закони та звичаї ведення війни, завдає ударів по критичній інфраструктурі та житловим районам.

На Волинському та Поліському напрямках обстановка залишається без істотних змін. Триває комплексна перевірка збройних сил республіки Білорусь із відпрацюванням навчально-бойових завдань. Зберігається загроза нанесення ракетних та авіаударів, а також застосування БПЛА Shahed-136 з території Білорусі.

На інших напрямках противник робив обстріли:

  • на Сіверському напрямку - з мінометів та ствольної артилерії, в районах населених пунктів Гай Чернігівської області та Миропілля, Стукалівка, Середина Буда, Рожковичі та Павлівка Сумської області. Також ворог задіяв ударні БПЛА;

  • на Слобожанському напрямку - з мінометів, ствольної та реактивної артилерії, в районах населених пунктів Вовчанськ, Стрілка та Уди. БПЛА задіяний для коригування вогню артилерії;

  • на Краматорському напрямку - з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії вздовж усієї лінії зіткнення. Зокрема, в районах населених пунктів Білогорівка, Греківка, Зарічне, Серебрянка, Спірне, Терни та Торське. Ворог здійснює мінування мостових переходів;

  • на Бахмутському напрямі противник завдавав вогненну поразку вздовж усієї лінії зіткнення. Зокрема, у районах населених пунктів Бахмут, Соледар, Майорськ, Нью-Йорк та Залізне;

  • на Авдіївському напрямку - з танків та артилерії різних типів, в районах населених пунктів Авдіївка, Водяне, Невельське, Первомайське, Олександропіль, Новокалинове, Мар'їнка, Пречистівка, Золота Нива та Тонечко.

На Новопавлівському та Запорізькому напрямках противник наступальних дій не проводив. Вогняного впливу зазнали понад 20 населених пунктів. Серед них - Новосілка, Залізничне, Білогір'я, Времівка, Малинівка, Ненудне, Оріхів, Чарівне та Ольговське.

На Південнобузькому напрямку обстріляли райони більш ніж 40 населених пунктів уздовж усієї лінії зіткнення. Ворог намагається компенсувати значні втрати за рахунок нових партій мобілізованих громадян рф, які пройшли швидку підготовку.

Минулої доби підрозділи сил оборони України відбили атаки противника в районах населених пунктів Новосадове, Бахмутське, Іванград, Бахмут, Соледар, Спірне, Майорськ і Красногорівка.

Авіація сил оборони завдала 27 ударів. Підтверджено ураження більш ніж 20 районів зосередження озброєння та військової техніки, а також 6 зенітних ракетних комплексів противника. Крім того, наші підрозділи протиповітряної оборони збили 10 БПЛА та 4 вертольоти ворога.

Ракетні війська та артилерія вразили 3 пункти управління, 10 районів зосередження живої сили, озброєння та військової техніки та 4 боєприпаси. Крім того, до зони вогневої поразки також потрапили позиції ППО та РЕБ та інші військові цілі.

Нагадаємо, Німеччина має намір поставити Україні додаткові РСЗВ та артустановки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: