Українські військові відбили атаки окупантів у районі Бахмута та Майорська – подробиці від Генштабу

Читать на русском
Росіяни намагаються утримати тимчасово захоплені території, зупинити контрнаступальні дії ЗСУ та продовжити наступальні дії на Бахмутському і Авдіївському напрямках.

Українські військові за добу відбили атаки російської армії у районах населених пунктів Миколаївка, Соледар, Бахмутське, Бахмут, Майорськ, Первомайське та Красногорівка.

Про це йдеться у ранковому зведенні Генштабу.

Минулої доби окупанти здійснили пуски однієї балістичної та 28 крилатих ракет, 20 з яких були збиті.

Противник завдав 13 авіаційних ударів і здійснив понад 40 обстрілів із реактивних систем залпового вогню. Постраждали об'єкти та населення понад 40 населених пунктів, серед них – Львів, Попівка, Чавунівка, Ладижин, Кривий Ріг, Запоріжжя, Павлоград та Нікополь. Також ворог застосував 14 іранських дронів-камікадзе для ударів по критичній інфраструктурі в Одеській та Миколаївській областях, 12 із цих БПЛА знищено.

На Волинському та Поліському напрямках ситуація без істотних змін. У Генштабі зазначили, що оборонно-промисловий комплекс Білорусі вже задіяний у ремонті російської техніки, пошкодженої під час бойових дій. Крім того, знято зі зберігання та відправлено в Білгородську область першу партію з двадцяти танків Т-72.

Вчорашня ракетна атака росії може віщувати нову жорстоку фазу війни в Україні – CNNСвоїми діями 10 жовтня путін міг надіслати світу сигнал, що він не має наміру визнавати поразку і готовий влаштувати терор мирному населенню у відповідь на невдачі на полі бою.

На інших напрямках противник здійснював обстріли з мінометів, танків, ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів:

  • на Сіверському напрямку – Сеньківка Чернігівської області та Середина-Буда, Нововасилівка та Сорокине Сумської області;

  • на Слобожанському напрямку – Стрілеча, Красне, Огірцеве, Вовчанські Хутори, Стариця, Дворічна та Дворічне;

  • на Краматорському напрямку – Першотравневе, Ковалівка, Терни, Ямполівка, Торське, Серебрянка, Білогорівка та Сіверськ;

  • на Бахмутському напрямку – Білогорівка, Соледар, Бахмутське, Бахмут, Кліщіївка, Одрадівка, Опитне, Майорськ Спірне та Яковлівка;

  • на Авдіївському напрямку – Авдіївка, Первомайське, Красногорівка, Мар’їнка та Новомихайлівка;

  • на Новопавлівському та Запорізькому напрямках – Велика Новосілка, Нескучне, Малі Щербаки, Оріхів і Червоне;

  • на Южнобузькому напрямку противник обстріл, зокрема, Велике Артакове, Давидів Брід, Благодатівка, Сухий Ставок, Широке, Тернові Поди, Солдатське, Правдине та Мирне.

Українська авіація протягом доби завдала 15 ударів: підтверджено ураження 13 районів зосередження озброєння та військової техніки, а також двох систем протиповітряної оборони супротивника.

Ракетні війська та артилерія за минулу добу вразили 12 пунктів управління, 17 районів зосередження живої сили, озброєння та військової техніки, чотири боєприпаси, а також понад 20 інших важливих об'єктів ворога.

За інформацією Генштабу, окупанти на Херсонщині продовжують рейдерське захоплення сільськогосподарських підприємств, проводять там інвентаризацію активів і перереєструють їх на себе за російським законодавством.

На окупованих територіях Луганської області спостерігається дефіцит медичних працівників. Щоб поповнити штати лікарень, самопроголошене керівництво регіону надіслало клопотання з проханням про відрядження медперсоналу із центральних та східних областей Росії.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський запропонував розмістити миротворчу місію на кордоні з Білоруссю.

Напередодні у Генштабі зазначили, що у Білорусі не ознак формування наступальних угруповань та пересування військ наразі не спостерігається.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: