Російські війська на окремих напрямках отримали наказ тимчасово припинити наступ – Генштаб

Читать на русском
Підрозділи російських військ, зокрема на Донеччині, отримали розпорядження тимчасово припинити наступальні дії. Причина – низький морально-психологічний стан поповнення та дезертирство мобілізованих.

Підрозділи російських військ на окремих напрямках бойових дій, зокрема, на Донеччині, отримали від вищого керівництва розпорядження тимчасово припинити наступальні дії.

Про це йдеться у ранковому зведенні Генштабу.

Основна причина – вкрай низький морально-психологічний стан поповнення, численні факти дезертирства з-поміж мобілізованих та невиконання бойових наказів.

Українські військові за добу відбили атаки окупантів у районах населених пунктів Бахмутське, Озарянівка, Іванград, Бахмут та Мар’їнка.

Минулої доби війська рф завдали 3 ракетних і 21 авіаційний удар, здійснили 104 обстріли з реактивних систем залпового вогню. Ударів противника зазнали об'єкти і мирні громадяни понад 40 населених пунктів.

Один із членів найближчого оточення путіна прямо розкритикував те, як він веде війну – WPУ найближчому оточенні путіна наростає тривога та невдоволення тим, як іде війна проти України. Дійшло до того що один із наближених прямо висловлює путіну претензії.

На Волинському та Поліському напрямках ситуація без істотних змін. На інших напрямках противник здійснив обстріли:

  • на Сіверському напрямку – з мінометів та ствольної артилерії, в районах населених пунктів Миропілля, Середина-Буда, Стукалівка та Павлівка;

  • на Слобожанському напрямку – з артилерії різних типів, у районах населених пунктів Бугруватка, Гряниківка, Дворічна, Нова Вовча, Стрілеча, Уди та Червона Зоря;

  • на Краматорському напрямку – з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії, вздовж усієї лінії зіткнення. Зокрема, неподалік Білогорівки, Зарічного, Новоєгорівки, Серебрянки, Спірного, Тернів, Торського та Ямполівки;

  • на Бахмутському напрямку – з танків та різнокаліберної артилерії, вздовж усієї лінії зіткнення. Зокрема, в районах населених пунктів Бахмут, Бахмутське, Зеленопілля, Соледар, Майорськ, Нью-Йорк та Яковлівка;

  • на Авдіївському напрямку – з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії, в районах Авдіївки, Красногорівки, Мар'їнки, Невельського та Первомайського;

  • на Новопавлівському та Запорізькому напрямках ворог обстріляв понад 15 населених пунктів, серед них Богоявленка, Времівка, Залізничне, Микільське, Новопіль, Новосілка та Полтавка;

  • на Южнобузькому напрямку було обстріляно райони понад 20 населених пунктів уздовж лінії зіткнення.

«За наявною інформацією, в районі міста Токмак Запорізької області, наші підрозділи уразили три зенітних ракетних комплекси С-300 противника разом з особовим складом. Поранених окупантів перевезено до місцевої лікарні. В Херсонській області, в результаті точкового вогневого ураження в районі Токарівки, втрати противника склали до 150 осіб вбитими. Також відомо, що ремонтна база окупантів в районі населеного пункту Каланчак щодня приймає на ремонт до тридцяти одиниць ушкодженої броньованої техніки, котра придатна до ремонту», – розповіли у Генштабі.

Авіація ЗСУ за минулу добу завдала 32 ударів: підтверджено ураження понад 25 районів зосередження озброєння та військової техніки, а також 7 зенітних ракетних комплексів противника. Крім того, наші підрозділи протиповітряної оборони збили 4 вертольоти ворога та 26 безпілотників.

Ракетні війська та артилерія за минулу добу вразили 6 пунктів управління, 7 районів зосередження живої сили, озброєння та військової техніки, 4 боєприпаси.

Нагадаємо, глава Пентагону заявив, що ЗСУ вдалося досягти надзвичайних успіхів на полі бою, українські військові змінили динаміку війни.

Напередодні стало відомо, що на Херсонщині вдалося деокупувати ще 75 населених пунктів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: