На Запорізькій АЕС відновили енергопостачання

Читать на русском
Українські атомники відновили зовнішнє живлення на Запорізькій АЕС, яку сьогодні вранці знову було знеструмлено.

Українські атомники відновили зовнішнє живлення на Запорізькій АЕС, яку сьогодні вранці знову було знеструмлено через пошкодження на підстанції.

Про це повідомила пресслужба Енергоатому у Telegram.

Знеструмлення ЗАЕС: у МАГАТЕ озвучили кроки для захисту станціїХоча шість реакторів перебувають у режимі холодної зупинки, вони все ще потребують електроенергії для життєво важливих функцій ядерної безпеки.

«Українські фахівці знайшли технічне рішення, як відновити роботу лінії зв'язку, та живлення власних потреб станції знову здійснюється від енергосистеми України. Завдяки мужності та професіоналізму українських атомників негативного розвитку подій вкотре вдалося уникнути. Однак російські військові продовжують обстріл найбільшої в Європі атомної станції та супутньої енергетичної інфраструктури, знову і знову наближаючи світ до ядерної та радіаційної катастрофи», – йдеться у повідомленні.

Про відновлення живлення на ЗАЕС повідомив також генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Гроссі.

«Мені повідомила наша команда на місці, що зовнішнє живлення ЗАЕС відновлено. Оператор ЗАЕС заявив, що сьогоднішній ранковий збій був викликаний обстрілом на дальній підстанції, що показує, наскільки ненадійною є ситуація», – написав він у Twitter.

Нагадаємо, сьогодні Запорізька АЕС знову була знеструмлена – вже вдруге за кілька днів.

До цього ЗАЕС залишилася без живлення у ніч проти 8 жовтня.

9 жовтня Запорізьку АЕС підключили до енергомережі України.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: