Ексглаву СБУ у Харківській області затримали за підозрою у держзраді

Читать на русском
Правоохоронці підтвердили затримання ексглави СБУ у Харківській області за підозрою у держзраді. Раніше про це писали ЗМІ.

За підозрою у державній зраді затримано колишнього начальника управління СБУ у Харківській області.

Про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

Раніше ЗМІ із посиланням на джерела писали, що правоохоронці затримали Романа Дудіна, який до кінця травня очолював СБУ у Харківській області.

Йому повідомлено про підозру у державній зраді та самовільний відхід з місця служби, скоєний в умовах воєнного стану (ч. 1 ст. 111, ч. 5 ст. 407 КК України).

«За даними слідства, 24 лютого 2022 року підозрюваний за власною ініціативою почав працювати на шкоду обороноздатності і державній безпеці України. Він не забезпечив виконання функцій та завдань, покладених на УСБУ в області та вчинив багатоетапні дії, направлені на усунення Голови Харківської обласної військової адміністрації від виконання обов’язків», – повідомили у прокуратурі.

Крім того, Дудін як співробітник-військовослужбовець СБУ, перебуваючи у підпорядкуванні командувача угрупування військ «Харків», самовільно залишив місце служби та незаконно перебував за межами Харківської області.

Він відсторонився від виконання бойових приписів командувача та не організував контррозвідувальну та контрдиверсійну діяльність СБУ у Харківській області. Дудін також не забезпечив участі підрозділу в обороні Харкова.

Зазначимо, у липні Олександр Куць був призначений головою управління СБУ в Харківській області.

Нагадаємо, раніше за підозрою у держзраді було затримано колишнього начальника Служби безпеки України в Криму Олега Кулінича.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: