У КМДА назвали причину підвищення рівня води у Дніпрі в межах Києва

Читать на русском
Підвищення рівня води у Дніпрі в межах Києва пов'язане з інтенсивною роботою ГЕС. Це не аварійно.

Підвищення рівня води у Дніпрі в межах Києва пов'язане з інтенсивною роботою ГЕС. Наразі воно не перевищує аварійних значень.

Про це повідомили у пресслужбі КМДА у середу, 12 жовтня.

На Київщині відключать ще більше електрики через дефіцит потужності – ДТЕКВже вчора, 11 жовтня, за розпорядженням НЕК Укренерго ДТЕК тимчасово обмежив електропостачання до частини населених пунктів.

«Підняття рівня води пов'язано з особливостями роботи Київської та Канівської ГЕС, які працюють в інтенсивному режимі для підтримання об’єднаної енергетичної системи України», – сказано в повідомленні.

У КМДА запевнили, що міські служби контролюють ситуацію. За інформацією фахівців, рівень води стабілізується протягом тижня.

«Місто просить мешканців зменшити використання потужних електроприладів, особливо у вечірні пікові години навантажень із 17:00 до 22:00», – додали в адміністрації.

Нагадаємо, 10 жовтня росія влаштувала масову ракетну атаку на об'єкти інфраструктури України. У багатьох містах та областях зникла електрика, проте через добу ремонтники ліквідували більшу частину пошкоджень.

Крім того, вранці 11 жовтня рф атакувала дронами Ладижинську ТЕС на Вінниччині.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: