Колишнього голову Херсонщини часів Януковича підозрюють у держзраді

Читать на русском
СБУ повідомила про підозру за фактом державної зради колишньому голові Херсонської ОДА часів президента Віктора Януковича.
фото УНІАН

СБУ повідомила про підозру за фактом державної зради колишньому голові Херсонської ОДА часів президента Віктора Януковича.

Про це повідомляє регіональне управління спецслужби у вівторок, 7 червня.

Справа про держзраду Медведчука направлена до судуСправу про державну зраду Віктора Медведчука передали до суду. Куму путіна загрожує до 15 років ув'язнення.

«Він із перших днів повномасштабного вторгнення росії на територію України добровільно перейшов на бік загарбників, співпрацює та надає допомогу у вибуховій діяльності проти України», – йдеться у повідомленні.

Крім того, чиновник організував передачу паливно-мастильних та будівельних матеріалів на потреби військовослужбовців росії для забезпечення ведення бойових дій та формування оборонних позицій на території Херсонщини.

Ще ексголова області дозволив на території підконтрольного підприємства розміщення та зберігання ворожої військової техніки та бойових комплектів, що використовуються для обстрілу позицій ЗСУ та мирного населення.

Колишньому чиновнику повідомили про підозру за статтею про держзраду (ч.2 ст.111 КК України).

Зазначимо, РБК-Україна з посиланням на джерело в правоохоронних органах повідомляє, що йдеться про Миколу Костяка. Він очолював Херсонську область з 18 червня 2010 року до 24 лютого 2014 року.

Нагадаємо, раніше СБУ викрила депутата-колаборанта у Херсонській області.

Також повідомлялося, скільки колаборантів українці «здали» СБУ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: