Захоплення влади у 2010 році: ДБР завершило розслідування проти Януковича

Читать на русском
Щодо Януковича та ексзаступника міністра юстиції завершили розслідування за фактом захоплення державної влади. Йдеться про незаконне повернення дії Конституції від 1996 року.

ДБР завершило розслідування щодо експрезидента України Віктора Януковича та колишнього заступника міністра юстиції через захоплення державної влади у 2010 році.

Про це повідомляє пресслужба Держбюро розслідувань.

Кримінальні провадження проти Януковича: на якому етапі перебуваютьНа якому етапі зараз кримінальні провадження проти експрезидента Віктора Януковича – на інфографіці.

«Слідством встановлено, що у вересні-жовтні 2010 року Віктор Янукович за пособництва заступника міністра юстиції України та інших осіб захопив державну владу шляхом повернення в неконституційний спосіб дії Конституції України від 28 червня 1996 року, що призвело до незаконного збільшення обсягу його, як президента України, владних повноважень, які належати до компетенції законодавчої та виконавчої влади», – повідомили правоохоронці.

Досудове розслідування щодо Януковича та ексзаступника міністра здійснювалося за спеціальною (заочною) процедурою. Сторонам захисту надали доступ до матеріалів розслідування, після ознайомлення з ними обвинувальний акт буде направлено до суду.

Нагадаємо, раніше суд дозволив заарештувати Януковича у кримінальному провадженні за обставинами здійснення ним державної зради. Йдеться про підписання Харківських угод у 2010 році.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: