Ворог намагається викликати вогонь у відповідь атакуючи Нікополь та Запоріжжя – ОК «Південь»

Читать на русском
Обстрілами Запоріжжя загарбники намагаються викликати активні дії з боку українських військових і реалізувати той самий сценарій, який свого часу був застосований до так званих Л/ДНР.
iz.com.ua

Масовані обстріли Нікополя та Запоріжжя, які російські окупаційні війська здійснили в ніч на 9 жовтня, - це намагання викликати вогонь у відповідь та продовження гібридної війни.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» повідомила керівник об’єднаного пресцентру оперативного командування «Південь» Наталія Гуменюк.

«Це не спроби наступу, а спроби переконати, що руки довгі, і вони досягають і туди, де нібито спокійно. Що стосується Нікопольщини - це провокація і намагання викликати вогонь у відповідь, щоб було зафіксовано обстріл ЗАЕС, яка знаходиться навпроти Нікополя, через водосховище», - зазначає Гуменюк.

Рф атакувала Запоріжжя з окупованих територій Бердянська та Мелітополя – Повітряні силиРосійські війська атакували Запоріжжя у неділю, 9 жовтня, із районів тимчасово захоплених Бердянська та Мелітополя.

Згідно з її словами, так само обстрілами Запоріжжя загарбники намагаються викликати активні дії з боку українських військових і реалізувати той самий сценарій, який свого часу був застосований до так званих Л/ДНР.

«Бомбили Донбас». Те саме нам починають розповідати і про Запоріжжя, яке після псевдореферендуму вони вважають... своєю територією. Це продовження гібридної війни, продовження провокацій. На жаль, це не просто психологічний тиск, а потужний вогневий тиск, який вони таким чином реалізують», - сказала Гуменюк.

Нагадаємо, щонайменше 13 осіб загинуло, а ще 89 (серед них 11 дітей) постраждали внаслідок ворожого ракетного обстрілу Запоріжжя в ніч проти 9 жовтня.

Пізно увечері 8 жовтня окупанти також обстріляли Запоріжжя. Попередньо відомо, що ворог атакував зруйновану інфраструктуру міста.

Також загарбники атакували Нікополь Дніпропетровської області іранськими дронами-камікадзе «Shahed-136». Крім того, у Криворізькому районі на російській міні вибухнув комбайн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: