Окупанти у Херсоні масово грабують офіси, аптеки та вдираються у будинки

Читать на русском
В окупованому Херсоні росіяни здійснюють масові грабежі. Зокрема, розграбовують офісу, аптеки та будинки.
Ілюстративне фотоФото – ombudsman.gov.ua

Російські загарбники в тимчасово окупованому Херсоні влаштували масові грабежі. Крім того, вони вдираються додому до місцевих мешканців.

Про це повідомив голова Херсонської ОВА Ярослав Янушевич в Telegram.

Відомо, що у місті росіяни розграбували офіс та територію приватної охоронної фірми. Зокрема, вони викрали комп’ютерну техніку, гроші, документацію, а також автомобілі.

Виїхати з Херсонщини стало складніше, окупанти ввели «спецдозволи»Російські загарбники максимально ускладнили виїзд з окупованої Херсонщини. Військові ввели спеціальні дозволи.

Крім того, обікрали аптеку. З неї винесли ліки, гроші, комп’ютери та ключ від приміщення. Також розграбували нотаріальну контору, а з території компанії по будівництву теж викрали автомобілі.

У Скадовському районі окупанти вдерлися у приватний будинок, де живуть мирні мешканці. Вони погрожували власниці та її сину зброєю, а потім відібрали у них українські паспорти.

Нагадаємо, у Херсонській області російські окупанти розміщують військову техніку та особовий склад у школах, де триває навчальний процес.

Окупаційна влада області оголосила про початок «канікул», на час яких пропонують вивезти школярів «на оздоровлення» до анексованого Криму.

Водночас радник Офісу президента Олексій Арестович заявив, що від позицій українських захисників до тимчасово захопленого Херсона залишилося приблизно 30 кілометрів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: