Контрнаступ ЗСУ дає надію, що війна закінчиться до Різдва – The Times

Читать на русском
Контрнаступ ЗСУ породив надію у західних політиків, що Україна переможе у війні вже до Різдва.
Ілюстративне фотоФото – facebook.com/okPivden

Успіхи у контрнаступі ЗСУ породили надію серед західних політиків, що Україна переможе росію у війні до кінця 2022 року.

Про це повідомляє The Times.

Британський високопосадовець у своєму коментарі припустив, що «ЗСУ відтіснять окупантів на кордони 23 лютого вже до Різдва». Водночас, за його словами, це станеться лише у тому випадку, якщо українські захисники продовжать контрнаступ у такому ж темпі.

Журналісти зазначили, що думка політиків ґрунтується не на розвідданих, а на саме на досягненнях українських бійців на фронті. Колишній командувач силами США у Європі Бен Ходжес також заявив, що російська армія вже програла війну.

За тиждень ЗСУ звільнили 29 населених пунктів на сході – ЗеленськийВолодимир Зеленський заявив, що з початку жовтня ЗСУ звільнили 776 квадратних кілометрів території на сході України.

«Виходячи з усього того, що ми бачимо, є відчуття колапсу, принаймні на Донбасі, і я вірю, що до кінця року росіяни будуть витіснені за лінію 23 лютого. Це армія, яка зазнала поразки», – наголосив він.

За його словами, поворотним моментом може бути деокупація Херсона, адже після неї ЗСУ наблизяться до Криму та зможуть атакувати ворога артилерією. Таким чином окупанти потраплять у пастку.

Водночас політолог Маттіа Неллес не вірить, що війна закінчиться до кінця року через те, що у Херсоні велике скупчення російських військ.

Також співробітник Міжнародного інституту стратегічних досліджень Франц-Штефан Гаді заявив, що обидві сторони ще не вичерпали свої можливості. Він підкреслив, що і Україна, і рф зараз працюють над створенням вигідних тактичних і стратегічних позицій, щоб продовжувати бої у 2023 році.

«Температура вдарить на полі бою, солдатам стане важче діяти і їхня здатність проводити наступальні операції буде обмежена», – додав експерт.

Нагадаємо, керівник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов заявив, що взимку війна значною мірою «стихне». Вже після зими почнеться перший етап завершення війни – вихід на адмінкордони України станом на 1991 рік.

Наразі триває контрнаступ ЗСУ на Херсонщині. Від початку жовтня вдалося звільнити від російських окупантів 29 населених пунктів області.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: