На Херсонщині окупанти хочуть вивезти школярів до Криму під виглядом «оздоровлення»

Читать на русском
На Херсонщині окупанти хочуть вивезти школярів до Криму. В облраді попередили – дітей можуть взяти у заручники і не повернути.
Сергій Хлань

Окупаційна влада Херсонської області оголосила про початок «канікул», на час яких пропонують вивезти школярів «на оздоровлення» до анексованого Криму.

Про це повідомив депутат Херсонської обласної ради Сергій Хлань у Facebook.

Зеленський розповів, скільки українців окупанти примусово депортували до росіїУ багатьох із них відібрали документи, багато з них пройшли через страшні фільтраційні табори окупантів, де над ними знущались і залякували.

«З 6 по 21 жовтня рашисти оголошують проведення канікул. Окупаційна влада повідомила, що на цей період хоче вивезти дітей на оздоровлення в анексований Крим. Ми одразу почали попереджати батьків та всіх жителів Херсонської області, щоб у жодному разі не погоджувалися відправляти дітей. Аналогічна ситуація була на Харківщині: окупанти не повернули дітей, яких раніше вивезли до Росії «на оздоровлення». Фактично вони хочуть взяти дітей у заручники, щоб після деокупації шантажувати і не повертати їх додому до батьків», – підкреслив Хлань.

За словами депутата, оголошення канікул на території тимчасово окупованої Херсонської області є «вимушеним заходом», оскільки окупанти не змогли розпочати навчальний процес. Він додав, що більшість вчителів відмовилися співпрацювати з ворогом та викладати у школах, а батьки вирішили залишити дітей удома.

Нагадаємо, від початку повномасштабного вторгнення росія продовжує викрадати українських дітей.

Цього тижня стало відомо, що з рф не випускають українців з російськими паспортами.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: