СБУ знешкодила угруповання, яким з росії керував колишній нардеп-зрадник Кива

Читать на русском
У Києві працювало злочинне угруповання, яким керував з росії підозрюваний у держзраді колишній народний депутат Ілля Кива.

Співробітники СБУ знешкодили у Києві злочинне угруповання, яким керував з рф підозрюваний у держзраді колишній народний депутат Ілля Кива.

Про це розповів речник СБУ Артем Дехтяренко, передає пресслужба відомства.

Підозрюваний у держзраді Кива живе в елітному котеджному містечку у Підмосков'ї – Bihus.InfoЖурналісти з'ясували, що екснардеп Ілля Кива живе в елітному котеджному містечку Agalarov Estate у Підмосков'ї та їздить на позашляховику Toyota Land Cruiser 200.

«Учасники банди входили до громадського об’єднання «Патріоти за життя», яке підконтрольне колишньому народному депутату іллі Киві. Сам він перебуває у міжнародному розшуку за вчинення особливо тяжких злочинів, серед яких – державна зрада і посягання на територіальну цілісність України», – повідомив він.

За його словами, угруповання працювало як силовий осередок забороненої в Україні партії «ОПЗЖ», під час обшуків було знайдено вогнепальну зброю та набої.

Спікер СБУ зазначив, що до втечі Киви в росію ці «патріоти» виконували завдання щодо здійснення провокацій під час масових заходів для розхитування суспільно-політичної обстановки в Україні.

За даними слідства, до складу угруповання входило щонайменше 12 осіб, причетних до кримінальних кіл.

«Їхній організатор був на прямому зв’язку з кивою, погоджуючи свої дії, зокрема, й після повномасштабного вторгнення рф. За задумом екснардепа, учасники банди мали залишитись у Києві для підтримки окупантів у разі захоплення регіону. Проте після втечі киви його поплічники вирішили організувати наркобізнес для одержання додаткових «прибутків»», – зазначив спікер СБУ.

Як з'ясувалося, учасники угруповання налагодили виробництво та збут амфетаміну на Київщині, для цього обладнали нарколабораторії.

У межах кримінального провадження за ч. 2 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення чи збут наркотичних засобів) ККУ планується повідомити про підозру організатора та учасників злочинної групи та взяти їх під варту.

Також вирішується питання щодо додаткової кваліфікації незаконних дій зловмисників.

Нагадаємо, у травні ДБР завершило розслідування проти Киви, обвинувальний акт було направлено до суду.

У серпні Киві повідомили про підозру через незадекларований будинок у Козині.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: