ДБР завершило розслідування щодо Киви, обвинувальний акт скеровано до суду

Читать на русском
Проти колишнього народного обранця Іллі Киви завершили розслідування. Обвинувальний акт було скеровано до суду.

Слідчі ДБР завершили розслідування щодо екснардепа Іллі Киви за антиукраїнські дії.

У вівторок, 10 травня, обвинувальний акт було скеровано до суду, пише пресслужба відомства.

Колишній нардеп обвинувачується:

  • у державній зраді,
  • пропаганді війни,
  • посяганні на територіальну цілісність,
  • закликах до захоплення державної влади
  • поширенні комуністичної символіки.

«Слідчі ДБР зокрема встановили, що колишній депутат, перебуваючи на території росії, взяв участь в одному з пропагандистських шоу на телебаченні рф. Кива публічно закликав вище керівництво росії до насильницької зміни конституційного ладу і захоплення державної влади в Україні. Він пропонував фізично усунути президента України та інших високопосадовців держави, а також публічно закликав до ведення агресивної війни на території нашої країни», - повідомляє пресслужба.

Ефект перевиховання: чого чекати від заборони проросійських партійРозпочата росією війна проти України назавжди змінить вітчизняний політичний дискурс. Перший крок – системна заборона проросійських політичних партій. Як відбувається цей процес та чого очікувати - аналізував політолог Олександра Радчука.

За ініціативи слідчих Державного бюро розслідувань колишнього нардепа Іллю Киву оголошено у міжнародний розшук.

Обвинуваченому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років з конфіскацією майна. Процесуальне керівництво здійснює Офіс Генерального прокурора.

Нагадаємо, у березні Киві повідомили одразу про дві підозри – у державній зраді, а також за пропаганду війни та заклики до насильницької зміни влади.

15 березня Верховна рада позбавила Киву депутатського мандата. Ексдепутат після початку війни в Україні перебуває у росії.

20 квітня суд дозволив проводити заочне розслідування щодо колишнього народного депутата Іллі Ківи за підозрою у державній зраді.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: