Киві повідомили про підозру у держзраді

Читать на русском
Генеральний прокурор Ірина Венедіктова повідомила про підозру народному депутату Іллі Киві у державній зраді.
Укрінформ

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова повідомила про підозру народному депутату Іллі Киві у державній зраді.

Про це повідомляє Офіс генпрокурора.

«Кива Ілля Володимирович, повідомляю вам про підозру. В найближчий час ми оголосимо вас в міжнародний розшук. Потім буде арешт, екстрадиція і справедливий суд. Така ваша доля, іншої не буде», – йдеться в повідомленні.

Генпрокурор уточнила, що слідство розцінює дії та висловлювання Ківи як колосальну шкоду державі Україна.

«Ви зробили все від вас залежне, щоб «запросити» в наш дім російського агресора, ви зробили все, щоб кордони нашої держави змінилися, ви зробили все, щоб мільйони людей ночували в бомбосховищах, ви зробили все, щоб мільйони українців жили на кордонах сусідніх держав, а багато хто ніколи не повернулися додому, ви зробили все, щоб українські діти більше ніколи не побачили своїх батьків», – додає Венедіктова.

Відомо, що Кива підозрюється в посяганні на територіальну цілісність України, державній зраді, незаконному поводженні зі зброєю і пропаганді тоталітарних режимів.

Нагадаємо, Харківська обласна прокуратура повідомила заочно про підозру Куп'янському міському голові Харківської області Геннадію Мацегорі (партія «Опозиційна платформа - За життя») у державній зраді за здачу міста російським окупантам.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: