ДБР повідомило ще одну підозру Киві

Читать на русском
Державне бюро розслідувань повідомило ще одну підозру колишньому народному депутату Іллі Киві.

Слідчі Державного бюро розслідувань повідомили ще одну підозру колишньому народному депутату Іллі Киві - за пропаганду війни та заклики до насильницької зміни влади.

Про це повідомила пресслужба ДБР.

«За матеріалами слідства, колишній депутат, перебуваючи на території росії, взяв участь в одному з пропагандистських шоу на російському телебаченні. Ілля Кива публічно закликав вище керівництво рф до насильницької зміни конституційного ладу і захоплення державної влади в Україні. Він пропонував фізично усунути президента України та інших високопосадовців держави, а також публічно закликав до ведення агресивної війни на території нашої країни», - йдеться у повідомленні.

ДБР ініціює оголошення нардепа Іллі Киви в міжнародний розшукНародного депутата Іллю Киву можуть оголосити у міжнародний розшук, це ініціює Держбюро розслідувань.

За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора, підозру повідомлено у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених статтями 109 (Дії, вчинені з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади) та 436 (Пропаганда війни) КК України.

Нагадаємо, ще на початку березня Офіс Генерального прокурора повідомив Іллі Киві про підозру у державній зраді і порушенні територіальної цілісності.

За день до вторгнення Росії на територію України Кива записав відеопривітання з Днем радянської армії і озвучив потребу у визволенні України.

Сам Кива зараз перебуває за кордоном. Партія ОПЗЖ 3 березня виключила його зі своїх лав.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: