ДБР заочно розслідуватиме антиукраїнські дії Киви

Читать на русском
Суд дозволив заочно розслідувати держзраду колишнього нардепа Іллі Киви, який зараз перебуває в росії.

Суд дозволив проводити заочне розслідування щодо колишнього народного депутата Іллі Киви за підозрою у державній зраді.

Про це повідомило Держбюро розслідувань.

Венедіктова повідомила Царьову про підозру у держзрадіПравоохоронці висунули підозру колишньому народному депутату від «Партії регіонів» Олегу Царьову. Його підозрюють у державній зраді.

Киві було повідомлено про підозру в державній зраді та порушенні територіальної цілісності, пропаганді війни та закликах до насильницької зміни влади.

«Слідством ДБР зокрема встановлено, що колишній депутат, перебуваючи на території росії, взяв участь в одному з пропагандистських шоу на телебаченні рф. Ілля Кива публічно закликав вище керівництво росії до насильницької зміни конституційного ладу і захоплення державної влади в Україні. Він пропонував фізично усунути президента України та інших високопосадовців держави, а також публічно закликав до ведення агресивної війни на території нашої країни. Наразі тривають слідчі дії для скерування обвинувального акту до суду для розгляду по суті», – розповіли у правоохоронному органі.

Нагадаємо, у березні Киві повідомили одразу про дві підозри – у державній зраді, а також за пропаганду війни та заклики до насильницької зміни влади.

15 березня Верховна рада позбавила Киву депутатського мандата. Ексдепутат після початку війни в Україні перебуває у росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: