Киві повідомили про підозру через незадекларований будинок у Козині

Читать на русском
САП та НАБУ заочно повідомили про підозру у декларуванні недостовірної інформації колишньому народному депутату Іллю Киву. Йдеться про будинок за 4 млн грн у Козині на Київщині.

САП та детективи НАБУ заочно повідомили про підозру у декларуванні недостовірної інформації колишньому народному депутату Іллі Киві.

Про це повідомила пресслужба САП у четвер, 4 серпня.

Підозрюваний у держзраді Кива живе в елітному котеджному містечку у Підмосков'ї – Bihus.InfoЖурналісти з'ясували, що екснардеп Ілля Кива живе в елітному котеджному містечку Agalarov Estate у Підмосков'ї та їздить на позашляховику Toyota Land Cruiser 200.

«Колишній народний обранець підозрюється у внесенні завідомо недостовірних відомостей у декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за 2020 рік, а саме у прихованні від декларування належного йому об’єкту нерухомого майна у смт. Козин Київської області вартістю понад 4 млн гривень», - йдеться у повідомленні.

Як уточнили в САП, У зв’язку із відсутністю особи на території України повідомлення про підозру вручено у спосіб, передбачений главою 11 КПК України.

Досудове розслідування у провадженні триває. Перевіряються факти можливого недекларування колишнім депутатом та іншого майна.

Нагадаємо, ще в грудні НАЗК вирішило перевірити інформацію про незадекларований будинок нардепа від ОПЗЖ (на той час) Іллі Киви у Козині.

У березні Киві повідомили про підозру у держзраді.

У квітні стало відомо, що ДБР заочно розслідуватиме антиукраїнські дії Киви.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: