МВФ надав Україні 1,3 млрд доларів, гроші надійдуть уже сьогодні

Читать на русском
У п'ятницю, 7 жовтня, Виконавча рада МВФ схвалила надання Україні нового пакету фінансової допомоги у розмірі 1,3 млрд доларів.
24 канал

У п'ятницю, 7 жовтня, Виконавча рада МВФ схвалила надання Україні нового пакету фінансової допомоги у розмірі 1,3 млрд доларів.

Про це повідомив президент України Володимир Зеленський у Twitter.

Гроші були виділені у рамках програми Rapid Financing Instrument. За словами глави держави, кошти вже сьогодні будуть надіслані в Україну.

Скільки грошей та за якими програмами Україна отримала від МВФ цього рокуЯк цього року Україна співпрацювала з Міжнародним валютним фондом, скільки траншей отримала – на інфографіці.

Водночас прем'єр Денис Шмигаль звернув увагу, що загальне фінансування від Фонду України від початку війни становитиме 2,7 млрд доларів. Отриманий транш буде спрямований на підтримку обороноздатності країни, виплати пенсій та соціальних програм, а також посилення стійкості економіки.

«Усього від початку повномасштабної війни міжнародні партнери України надали нам близько 20 млрд. доларів. Завдяки цим коштам ми розуміємо, як зможемо фінансувати всі необхідні витрати цього року», - наголосив Шмигаль.

За його словами, наступного року Україна очікує на нову велику програму МВФ, а також на фінансування від США, ЄС та інших країн G7.

Раніше ЗМІ писали про те, що МВФ цього тижня розгляне надання Україні 1,3 млрд. екстреного фінансування.

17 вересня до бюджету України надійшов грант у розмірі $1,5 млрд.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: