Місія МВФ розпочне роботу над спецпрограмою в Україні у жовтні – Шмигаль

Читать на русском
У контексті наступних кроків у двосторонній співпраці Денис Шмигаль та Крісталіна Георгієва обговорили започаткування нової спеціальної програми.
twitter.com/Denys_Shmyhal

Сьогодні, 20 вересня, прем'єр-міністр України Денис Шмигаль провів переговори з директором-розпорядником МВФ Кристаліною Георгієвою. Очільник Кабміну заявив, що місія МВФ розпочне роботу над новою спеціальною програмою з Україною в жовтні.

Про це повідомляє Урядовий портал.

«Під час робочого візиту в Нью-Йорк (США) Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль обговорив перспективи двосторонньої співпраці з Директором-розпорядником Міжнародного валютного фонду Крісталіною Георгієвою», - йдеться у повідомленні.

МВФ виділив Україні 1,4 млрд доларів додаткової підтримки – ЗеленськийМіжнародний валютний фонд виділив 1,4 млрд. доларів США додаткової підтримки Україні. Про це повідомив президент Володимир Зеленський.

Як зазначається, керівник українського уряду розповів про заходи зі стабілізації внутрішньоекономічної ситуації в Україні, переведення економіки на «воєнні рейки» та вчасне подання до парламенту державного бюджету на 2023 рік.

У контексті наступних кроків у двосторонній співпраці Шмигаль та Георгієва обговорили започаткування нової спеціальної програми. Сторони домовилися, що місія МВФ розпочне роботу з цього питання вже у жовтні.

«Подякував Фонду та особисто пані Георгієвій за швидке реагування на виклики, що постали перед Україною через російську агресію, та за надання 1,4 млрд доларів допомоги. Отримав запевнення, що МВФ залишається непохитним партнером України», - повідомив Шмигаль у соцмережах.

Нагадаємо, що новим головою місії МВФ в Україні призначено Гевіна Грея. Він має досвід роботи на посаді глави місії в Іраку.

Раніше стало відомо, скільки Україна планує отримати від США, ЄС та МВФ наступного року.

Також нагадаємо, що МВФ розробить для України нову довгострокову програму кредитування.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: