МВФ на цьому тижні розгляне надання Україні 1,3 млрд екстреного фінансування – Reuters

Читать на русском
МВФ у п'ятницю розгляне запит України щодо виділення 1,3 млрд доларів додаткового екстреного фінансування. Гроші можуть надійти з нової програми екстреного кредитування для вирішення проблеми нестачі продовольства.

Виконавча рада Міжнародного валютного фонду у п'ятницю, 7 жовтня, розгляне запит України про виділення 1,3 мільярда доларів як додаткове екстрене фінансування.

Про це повідомляє агентство Reuters з посиланням на два джерела, знайомі із цим питанням.

Скільки грошей та за якими програмами Україна отримала від МВФ цього рокуЯк цього року Україна співпрацювала з Міжнародним валютним фондом, скільки траншей отримала – на інфографіці.

Співробітники МВФ підготували необхідні документи та вважають, що Україна отримала достатні фінансові гарантії від своїх глобальних партнерів, щоб відповідати вимогам щодо стійкості боргу та претендувати на додаткові надзвичайні фонди.

У разі схвалення кошти надійдуть із нової програми екстреного кредитування для вирішення проблеми нестачі продовольства, схваленої радою директорів минулого тижня.

За словами одного з джерел, співробітники МВФ мають зустрітися з українською владою у Відні 17 жовтня для обговорення планів бюджету та грошово-кредитної політики України.

Нагадаємо, на інфографіці «Слово і діло» можна подивитися, як розвивалося співробітництво МВФ та України цього року.

За словами Дениса Шмигаля, місія МВФ розпочне роботу над новою спеціальною програмою з Україною у жовтні.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: