Росія перекинула у Донецьку область 500 мобілізованих злочинців – зведення Генштабу

Читать на русском
Росіяни не припиняють вести наступальні дії на Бахмутському та Авдіївському напрямках, а також здійснюють перегрупування військ на Південнобузькому напрямку.
Ілюстративне фото

Для посилення російської армії, що воює на тимчасово окупованій території Донецької області, прибуло підкріплення з 500 мобілізованих кримінальних злочинців. Командирами новоприбулих підрозділів призначено офіцерів з числа колишніх російських правоохоронців.

Про це йдеться у ранковому зведенні Генштабу.

У Генштабі зазначили, що окупанти намагаються утримати тимчасово захоплені території, намагаються зірвати просування ЗСУ, не припиняють вести наступальні дії на Бахмутському та Авдіївському напрямах, а також здійснюють перегрупування військ на Південнобузькому напрямку.

Минулої доби росіяни завдали 8 ракетних та 15 авіаційних ударів по території України, здійснили понад 70 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

Від ворожого вогню постраждали об'єкти та цивільне населення понад 25 населених пунктів. Серед них – Новомихайлівка, Залізничне, Спірне, Давидів Брід, Благодатівка і Мирне. Удари по Харкову, Запоріжжю, Миколаєву та Нікополю зроблено виключно з метою знищення цивільних помешкань та критичної інфраструктури міст.

«Нікого не вбиваємо»: Лукашенко визнав участь Білорусі у війні проти УкраїниЛукашенко визнав, що Білорусь бере участь у війні росії проти України, але нібито щоб не допустити поширення конфлікту на свою територію.

На Волинському та Поліському напрямках ситуація без істотних змін. На інших напрямках противник здійснював обстріли:

  • на Сіверському напрямку – із ствольної артилерії, в районах населених пунктів Бояро-Лежачі, Мезенівка та Рижівка Сумської області;

  • на Слобожанському напрямку – з танків, мінометів та реактивної артилерії, в районах населених пунктів Дворічне, Зарубівка, Вовчанськ, Гатище;

  • на Краматорському напрямку – з артилерії різних типів, в районах населених пунктів Спірне, Білогорівка, Верхньокам’янське, Серебрянка та Роздолівка;

  • на Бахмутському напрямку противник вплинув в районах населених пунктів Соледар, Бахмут, Часів Яр, Курдюмівка, Опитне, Зайцеве та Нью-Йорк;

  • на Авдіївському напрямку з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії, обстріляно райони Мар'їнки, Шахтарського, Водяного та Новомихайлівки;

  • на Новопавлівському та Запорізькому напрямках постраждала інфраструктура в районах населених пунктів Новоукраїнка, Новоданилівка, Червоне, Новосілка, Полтавка та Малі Щербаки;

  • на Южнобузькому напрямку вогневого ураження зазнали райони понад 25 населених пунктів по всій лінії зіткнення.

ЗСУ за добу відбили атаки окупантів у районах населених пунктів Виїмка, Красне, Бахмут, Майорськ, Веселе, Побєда, Невельське, Кам’янка та Тернові Поди.

Авіація Сил оборони минулої доби завдала 23 ударів: підтверджено ураження опорного пункту, 15 районів зосередження озброєння та військової техніки, а також 7 зенітних ракетних комплексів противника. Крім того, наші підрозділи протиповітряної оборони у різних напрямках збили понад 20 БПЛА ворога. Серед них – 5 Орлан-10, 15 Shahed-136 та 1 Mohajer-6.

Ракетні війська та артилерія за минулу добу вразили п'ять районів зосередження живої сили, озброєння та військової техніки, п'ять позицій ППО, два засоби артилерії, склад боєприпасів та переправу.

Нагадаємо, українські військові з 1 жовтня звільнили від російської окупації на Херсонщині понад 500 квадратних кілометрів.

У Генштабі попередили, що 7 жовтня, у день народження путіна, можливі масові обстріли України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: