За 6 днів ЗСУ звільнили понад 500 квадратних кілометрів на Херсонщині – Зеленський

Читать на русском
Володимир Зеленський заявив, що ЗСУ деокупували понад 500 квадратних метрів території Херсонської області. За його словами, йдеться про десятки міст та сел.
Володимир ЗеленськийФото – president.gov.ua

Українські захисники з 1 жовтня звільнили від російської окупації у Херсонській області понад 500 квадратних кілометрів.

Про це розповів президент Володимир Зеленський у вечірньому відеозверненні.

За його словами, йдеться про десятки населених пунктів, які вже стабілізували. Водночас глава держави наголосив, що успіхи є також і на східному напрямку, однак подробицями не поділився.

НАТО мало застосувати превентивні заходи щодо рф до 24 лютого – Зеленський (доповнено)Міжнародна спільнота та країни-члени Північноатлантичного альянсу (НАТО) ще до 24 лютого мали переглянути порядок та передбачити превентивне застосування ядерної зброї..

Крім того, Зеленський наголосив, що обов’язково настане день, коли звітуватимуть про успіху у Запорізькій області, а також про деокупацію Криму.

«Ця перспектива – очевидна. Очевидно й те, що цим шляхом ще належить пройти. Ще належить багато витримати, багато зробити. Зробити і українцям, і нашим партнерам – усім, хто цінує свободу й міжнародне право», – зазначив президент.

Нагадаємо, заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу ЗСУ Олексій Громов заявив, що від початку жовтня ЗСУ вдалося звільнити від російських окупантів 29 населених пунктів Херсонської області. Наразі ворожі війська намагаються проводити контратаки.

Зокрема, 5 жовтня українські військові звільнили 3 села у Херсонській області – Нововоскресенське, Новогригорівку та Петропавлівку. Це підтвердив президент Володимир Зеленський.

Британська розвідка повідомляє, що росії не вистачає особового складу для оборони окупованої нею Херсонської області і, ймовірно, країна-агресор планує розгортання мобілізованих резервістів у цьому секторі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: