Іранські дрони-камікадзе не допоможуть рф змінити хід війни – ISW

Читать на русском
Аналітики з Інституту вивчення війни заявила, що дрони-камікадзе іранського виробництва навряд допоможуть російським окупантам змінити хід війни проти України.
Дрони-камікадзеФото – mil.in.ua

Російські окупанти останнім часом активно застосовують іранські дрони-камікадзе, зокрема, для атак мирних міст. Однак вони не створюють такого ефекту, як американські системи HIMARS.

Про це розповіли в Інституті вивчення війни (ISW).

За словами аналітиків, дрони Shahed-136 і Mohajer-6, ймовірно, не матимуть суттєвого впливу на хід війни. Крім того, заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу ЗСУ Олексій Громов заявив, що росіяни вже використали 86 дронів-камікадзе, а 60% з них було знищено українськими військовими.

«Російські війська, здається, не зосереджують ці безпілотники на асиметричних вузлах поблизу поля бою. Вони використовували велику кільксть безпілотників проти цивільних цілей у тилах та, ймовірно, сподівалися створити нелінійні ефекти за допомогою терору. Такі зусилля не приносять успіху», – йдеться у повідомленні.

Стало відомо, скільки іранських дронів-камікадзе збили Сили ППО за нічВночі російські окупаційні війська атакували Україну безпілотниками-камікадзе іранського виробництва.

Крім того, в ISW згадали слова речника командування ВПСУ Юрія Ігната про те, що російська армія частіше використовує для ударів дрони для того, щоб зберегти запаси високоточних ракет.

«Російські сили, можливо, використали значний відсоток Shahed-136 досі, якщо заяви анонімного співробітника розвідки США наприкінці серпня були правдою про те, що Іран, ймовірно, надасть «сотні» безпілотників рф», – додали в Інституті вивчення війни.

Нагадаємо, 26 вересня начальниця об'єднаного координаційного пресцентру сил оборони півдня України Наталія Гуменюк повідомила, що в Україні розробляють найефективніші системи боротьби з Shahed-136.

6 жовтня російські окупанти знову атакували Одеську область 9 дронами-камікадзе іранського виробництва Shahed-136. Українські військові збили їх всі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: